На Херсонщині продовжують рубати ліс

Херсонщина, ліс, браконьєри
Схоже, що карантинні обмеження не обмежили бажання браконьєрів знищувати ліси Херсонщини…

Так, вчора, 20 березня до Олешківського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на одній з ділянок лісу вона побачила вирубку дерев сосни у великих об’ємах.

На місці події слідчо-оперативна група встановила, що чоловіками проводилась вибіркова санітарна рубка на підставі лісорубного квитка з метою поліпшення санітарного стану лісів та чагарників.


Під час спілкування поліцейських з майстром лісу останній пояснив, що з кінця лютого по середину березня цього року, згідно договору, на даній ділянці лісу проводились роботи по заготівлі деревини. Саме тому, після заготівлі відбуваються санітарні роботи щодо зачистки території рубки в даній ділянці лісу.

Під час огляду було встановлено, що майстер лісу мав з собою підтверджуючі документи на переміщення ти зберігання даного виду деревини. Всі дерева мали електронні чіпи.


Як повідомив начальник Олешківського відділення поліції Вадим Ковальчук, з метою повного, всебічного документального підтвердження даного факту слідчі Олешківського відділення поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання - позбавлення волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Поліція Херсонщини звертається до громадян: якщо ви стали свідками порубки дерев або володієте інформацією про осіб, які займаються незаконним видобутком та продажем деревини, прохання повідомляти в поліцію за номером «102». Анонімність гарантується.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон