У Херсоні оголошено про підозру лікарю за вимагання хабаря з 96-річної пацієнтки

хабар, прокуратура, лікар, підозра, пацієнт
За процесуального керівництва прокуратури Херсонської області 6 лютого 2020 року правоохоронцями задокументовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди у розмірі 8 тис. грн заступником головного лікаря одного з комунальних медичних закладів міста Херсона.

За версією слідства, вказана особа вимагала хабар за надання медичної допомоги та подальше перебування 96-річної хворої на лікуванні у медичному закладі.

На даний час особі вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).
Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Херсонської області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон