На Херсонщині палiї розперезалися

У Генічеському районі Херсонщини – підпал за підпалом.Щойно пустили «червоного півня» у «Опель-монтерей», який стояв на базі громадської організації «Аскер» біля села Чонгар на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.

Та не минуло й двох діб, і спалахнуло вже у самому Генічеську. Тут під ранок хтось кинув скляну пляшку із займистою сумішшю просто на подвір'я 56-річного городянина. Пляшка вдарилася у цегляну стіну будинку на вулиці Миру, після чого загорівся мопед, що стояв біля неї. Господар, котрий намагався самотужки загасити свій транспорт тим, що було напохваті, отримав опіки обох рук і голови.

Мопеда він загасив – коли приїхали пожежні, полум'я вже виявилося приборканим. Але сам «вогнеборець мимоволі» потрапив до лікарні.

У Генічеському відділенні Національної поліції кажуть, що постраждалий не належав до кримінальних чи бізнесових кіл, у «розборках» участі не брав. Тож мотивом нападу із «коктейлем Молотова» міг бути конфлікт із сусідами чи особиста помста за якусь суто побутову образу.

Втім, коли власник мопеда трохи оклигав у лікарні, то розказав правоохоронцям зовсім протилежну історію – мовляв, ніякого підпалу не було. Лагодив нібито мопед (це в чотири години ночі!), а поруч стояла пляшка з бензином. Забувши про неї, запалив цигарку, а пляшка взяла та й вибухнула. Вірогідно, генічанин просто не хоче втручання поліції, аби та докладно розслідувала обставини пожежі. Що ж, буває всяке.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Новий день

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон