У Генічеську в ветеринарну клініку кинули гранату

Так у Генічеську своєрідно «подякували» фахівцю, котрий допомагав тваринам – кинули на його робоче місце бойову гранату.

Власник ветеринарної клініки, що по вулиці Курасова в Генічеську, вранці прийшов на роботу. І просто біля порогу свого закладу виявив справжню воронку від вибуху, наче десь в окопі на передовій. Про неї він повідомив правоохоронців, а вже ті виявили на місці злочину скалки від гранати РГД-5 та чеку від запалу.

Особливої шкоди будівлі вибух не наніс, оскільки це була граната із невеликим радіусом розльоту скалок. Якби замість «ергедехи» використали «ефку», добряче дісталося б не тільки клініці, а й сусіднім будинкам.

Наразі мотив, якими керувалися метальники гранати, залишається загадкою не тільки для ветеринара, а й для слідства.

"Перевіряються кілька версій злочину. Один з них – хуліганство, і саме за такою статтею 296 КК України матеріали внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Не виключено також і те, що вибухом гранати намагалися пошкодити вхідні двері, аби потім проникнути досередини та обікрасти клініку", — зазначила начальник відділу комунікації Головного управління Національної поліції Херсонщини Тетяна Пшонь.

– Що ж до версії про помсту з особистих мотивів чи залякування, то заявник повідомив, що ніхто йому не погрожував, конфліктних ситуацій теж не було. І він просто не розуміє, кому знадобилося кидати гранату під клініку».

У Генічеську, втім, напади з використанням боєприпасів уже не рідкість. Свого часу так зводили рахунки з власником місцевого торговельного закладу, вистріливши в будівлю з гранатомету. А розбійні нальоти з застосуванням вогнепальної зброї певний час і поготів були звичним явищем.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ

«Новий день»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон