У херсонському гідропарку є свій «бермудський трикутник»?

Чотири дні тому у херсонському гідропарку потонув юнак. 17-річний Едуард Жук був успішним хокеїстом і минулого року грав за молодіжну збірну України.

Смерть хлопця спричинила шок, і не лише серед його знайомих. Люди впевнені — спортсмен просто так потонути не міг. Користувачі мережі «Фейсбук» пишуть про чотириметрову яму, яка нібито є в гідропарку і яка час від часу забирає життя відпочивальників.

Мовляв, у травні з неї не зміг випливти 18-річний юнак, і на цьому ж місці загинув Едуард...

Враховуючи резонанс, який спричинила трагедія, за деталями інциденту, який стався 22 липня, «Новий день» звернувся до правоохоронців. Як повідомили у відділі комунікацій ГУ НП в Херсонській області, за фактом загибелі юнака в міському гідропарку відкрите кримінальне провадження з кваліфікацією «Нещасний випадок».

Слідство вже опитало основних свідків. У матеріалах справи проходить, що на пляж Едуард приїхав з трьома друзями. За свідченнями останніх, компанія випивала. Через деякий час троє хлопців, серед них був й Едуард, пішли купатися, а один із друзів залишився на березі, стерегти речі.

За даними слідства, те, що зник товариш, хлопці помітили не одразу, вважаючи, що він давно вийшов із води і знаходиться десь на пляжі. Потім компанія самотужки шукала Едуарда, а зрозумівши, що зусилля марні, друзі звернулися до рятувальників.

У херсонському гідропарку розташований стаціонарний рятувальний пост, на якому протягом дня чергують співробітники аварійного загону спецпризначення ГУ ДСНС області. То чому ж вони не прийшли на допомогу хлопцю, який її потребував? У рятувальному відомстві зазначили: у день трагедії у гідропарку було дуже багато людей.

Такого, щоб хтось із відпочивальників потопав, вони не помітили, жодних криків про допомогу не було, а друзі потонулого звернулися на пост лише через півтори години після інциденту. На пляж викликали водолаза, потопельника витягли саме в тому місці, на яке вказали товариші загиблого. В аварійно-рятувальному загоні підтверджують, що це дійсно була яма...

Яма, обрив — на сертифікованому пляжі, де дозвіл на відкриття купального сезону дає спеціальна комісія... Запитаєте, як таке може бути? Водолази пояснюють: яма розташована за буйками, метрів за 30 від берега. В зоні, офіційно визначеній безпечною, води по груди, і оскільки деяким відпочивальникам цього виявляється замало, ті пливуть глибше.

За словами рятувальників, це неабиякий екстрим – мало хто знає, але у воді, навпроти пляжу в гідропарку — аж три великі ями! Обриви розташовані перпендикулярно мосту. Потрапити в таку пастку дуже легко, а от випливти, людині без певних навичок непросто. Такий собі «бермудський трикутник» місцевого розливу...

Загиблого Едуарда поховали на Донеччині, звідки він родом. До Херсона хлопець переїхав у 2014-му році, коли розпочалася війна на сході, і жив у бабусі. Батька в нього не було, мати залишилася в Донецькій області.

Тут, у Херсоні, виходець із донецької школи хокею досяг великих успіхів, грав у команді «Дніпро». Минулого сезону Едуард Жук став срібним призером чемпіонату юнацької хокейної ліги. Перед ним відкривалися блискучі спортивні перспективи. Попереду мало бути довге, яскраве життя, яке обірвав фатальний відпочинок у херсонському гідропарку.

Марина САВЧЕНКО
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон