У Херсоні СБУ викрила поліцейських на незаконному заволодінні нерухомим майном громадян

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили у Херсоні організоване угруповання,до складу якого входили працівники поліції, на незаконному заволодінні нерухомим майном громадян.

Правоохоронці встановили, що організували незаконний бізнес двоє працівників поліції. Під час розслідування кримінальних проваджень оперуповноважені з'ясовували хто з фігурантів справи є власником майна. «Жертвами» поліцейські обирали громадян, які мали алкогольну або наркозалежність.

Оперативники СБ України задокументували, що працівники поліції також організували штучне кримінальне переслідування громадян під надуманими приводами. Для реєстрації сфабрикованих проваджень вони підкидали потерпілим заборонені до вільного обігу речі та фальсифікували показання через «довірених» свідків.

Для забезпечення підписання документів на відчуження нерухомості зловмисники піддавали їх жорсткому фізичному впливу. Вони, зокрема, вивозили потерпілих у віддалені райони міста, де насильно утримували, піддавали тортурам та побиттю.

Після отримання «згоди» інші члени групи, використовуючи підроблені документи та зв'язки в органах місцевого самоврядування, вирішували всі технічні питання, пов'язані з випискою з квартир законних мешканців житла, у тому числі неповнолітніх дітей, а також з реєстрацією «нових власників».

Надалі третій активний учасник угруповання – ріелтор ‒ оформлював необхідні документи для перереєстрації майна і подальшого його перепродажу.

Співробітники спецслужби затримали ріелтора в обласному центрі під час переоформлення пакета документів на чергову квартиру.

При обшуках за місцями роботи та проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили документи щодо виписки/прописки мешканців з незаконно відчуженого житла, матеріали кримінального провадження, яке розслідувалося у відношенні жертви, декілька десятків паспортів громадян України з ознаками підроблення та підроблені печатки державних органів.

Зокрема одного з посольств України, органів влади та місцевого самоврядування, їх виконавчих комітетів та комунальних підприємств, судів та міграційної служби.

Ріелтору повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності співробітників поліції та інших співучасників оборудки.

Прес-центр СБ України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон