На Херсонщині на людей упала стіна

За тиждень з 21 по 27 лютого бригади швидкої допомоги області виїжджали на 4203 виклики, з них по Херсону – 1783

Заступник головного лікаря обласного центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф Інесса Чамлай розповіла, чим хворіли мешканці регіону та які нещасні випадки траплялися з людьми.

Жахливий трагічний випадок стався 23 лютого в Каховці. На території колишньої бази «Райпо» (між універсамом і стадіоном) упала стіна з ракушняка. Там саме працювали двоє чоловіків. Тож один із них – 26-річний – травмував голову, шийний відділ хребта. Його госпіталізували. А от інший, 24-річний громадянин, отримав травми, не сумісні з життям, і помер.

Минулого тижня швидкі поспішали на 4 випадки ножових поранень. Всі сталися під час побутових сварок. А в селі Красне Скадовського району в якості холодної зброї нападник застосував сокиру. 25 лютого під час побутової сварки зять ударив нею 55-річну тещу. У жінки – перелом передпліччя.

Потребували допомоги медиків і громадяни з різними отруєннями. Так, 21 лютого в селі Посад-Покровське Білозерського району два 40-річні брати випивали самогон.

У результаті – отруєння сурогатами алкоголю. Та після наданої допомоги медиків відмовилися від госпіталізації. Того ж дня зранку в Херсоні випила купленої в магазині горілки й отруїлася нею 32-річна городянка. Її госпіталізували.

З діагнозом під питанням «отруєння сурогатами алкоголю» також відправили до лікарні 50-річну херсонку 27 лютого. Горілка теж була з магазину. На аналогічні скарги пацієнта виїжджала швидка в приміське селище Комишани. Там 52-річний чоловік пив спиртні напої домашнього виробництва й отруївся. Після надання медичної допомоги відмовився від госпіталізації.

26 лютого медики швидкої допомоги поспішали в Каховку. Там у кабіні вантажного автомобіля вибухнув газовий конденсат від побутового газового балону. Постраждали двоє людей: 22-річна жінка обпекла обличчя, спину, руки та ноги, а 24-річний чоловік отримав опіки обличчя, рук і ніг.

Поспішали карети швидкої допомоги й до дітлахів, з якими сталися нещасні випадки. Так, 24 лютого в селі Макарівка Каланчацького району 2-річний хлопчик випив миючий засіб «Кріт» і отримав хімічний опік ротової порожнини. Того ж дня в Херсоні дитина 8 місяців перекинула чашку з окропом собі на руку.

25 лютого маленький мешканець Голої Пристані (1 рік і 2 місяці) погриз таблетки від молі. З отруєнням хімічною сполукою його госпіталізували. А ввечері 4-річний хлопчик із селища Горностаївка проковтнув батарейку.

27 лютого дівчинка віком 1 рік і 5 місяців із Каховки випила рідину для мильних бульбашок. Дитя відправили до лікарні.

Сонечко пригріло, почав танути й лід на водоймах. Та рибалкам «море по коліно» – вони продовжують ризикувати й виходять на тонку кригу. Минулого тижня два такі «екстремали» потрапили до лікарні.

24 лютого о 16:47 був виклик в село Стара Збур'ївка Голопристанського району. Там під час риболовлі провалився під лід чоловік 50 років. Його госпіталізували із загальним переохолодженням. Наступного дня до лікарні з аналогічним діагнозом потрапив ще один врятований рибалка з Олешок. 53-річний громадянин провалився під лід і вибрався самостійно. На додачу до переохолоджнення отримав гіпертонічний криз.

У стані після епілептичного приступу знайшли на трасі біля села Преображенка Чаплинського району чоловіка 40 років. Він отримав переохолодження.

Пізно ввечері 26 лютого в Херсоні двоє молодих людей випадково випали з вікна з висоти 2-го поверху. Віконна рама була надто хлипка, а вони обперлися на неї. Так, 22-річний хлопець отримав травму голови, струс головного мозку, розрубав лоб та губу. До того ж він перебував у стані алкогольного сп'яніння. 17-річна дівчина отримала аналогічні пошкодження й травми, також була напідпитку.

Олена ГРЕБЕНЮК
"Гривна"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон