Затриманим в Херсоні чиновникам "світить" до 10 років ув'язнення

Вчора, 28 вересня слідчими Генеральної прокуратури України затримано службових осіб Херсонської міської ради під час вимагання та одержання хабара у розмірі 80 тис грн.

Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом процесуального керівництва Генеральної прокуратури України 28 вересня 2016 року в порядку ст. 208 КПК України затримано депутата Херсонської міської ради - виконувача обов'язків заступника голови Херсонської міської ради та заступника начальника Департаменту житлово-комунального господарства – начальника управління комунального господарства Херсонської міської ради, під час вимагання та одержання ними неправомірної вигоди у розмірі 80 тис грн.

Вказані кошти вони отримали від представника будівельного підприємства за перерахування бюджетних коштів по виконаним договорам (становить 15% від суми договорів), тобто за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

На теперішній час вживаються необхідні заходи щодо встановлення інших осіб причетних до вчинення злочину та їхнього затримання, а також забезпечення повного, всебічного та неупередженого розслідування у розумні строки. Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон