На Херсонщині чоловіка засуджено на 15 років за розбійний напад

В результаті нападу зловмисник вбив власника будинку, жорстоко побив його дружину та сина-підлітка.

Погрожуючи хлопцю розправою, нападник примусив його віддати гроші батьків. Заволодівши 8 тисячами гривень, зловмисник втік. Були відкриті кримінальні провадження за ч.2 п.6 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство» та ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій».

Злочин стався у грудні в одному з районів області. Ввечері зловмисник проник на територію домоволодіння родини підприємців. Біля гаражу він напав на власника, завдавши йому обрізом від мисливської рушниці численні удари по голові. Після чого зайшов до будинку, де наніс тілесні ушкодження жінці та її сину.

Зловмисник погрожував хлопцю вбити його батьків, якщо він не принесе гроші та цінні речі. Підліток віддав зловмиснику близько 8 тисяч гривень, після чого той втік.

Працівники поліції провели ряд оперативно-розшукових заходів та встановили місцезнаходження нападника. Він переховувався у своєї знайомої в місті Львів. Туди виїхали працівники карного розшуку, слідчого управління та районного відділення поліції. Зловмисника, який виявився неодноразово судимим за крадіжки, затримали.

Працівники поліції зібрали достатню доказову базу щодо причетності затриманого до інкримінованих йому злочинів. Згідно з рішенням суду, чоловіка визнано винним у скоєнні розбійного нападу та умисного вбивства. Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна. Також він має сплатити на користь держави процесуальні витрати на проведення експертиз у розмірі більше 40 тисяч гривень.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон