Легковик збив родину учасника АТО

У центрі Херсона легковик збив цілу родину учасника АТО. Нещодавно демобілізований батько з дружиною, двома дітьми та знайомою надвечір повертався з супермаркету на проспекті Ушакова.

І дисципліновано переходив дорогу на зелений сигнал світлофора. Аж раптом просто на них вилетіли "Жигулі".

Боєць в останню мить устиг вистрибнути з-під коліс, врятувавши дівчинку, яку тримав на руках. А решту людей машина збила, навіть не загальмувавши.

У відділі комунікацій ГУ Національної поліції Херсонщини повідомляють, що дружина демобілізованого за годину померла в лікарні. У неї була тяжка травма голови.

Шестирічний хлопчик та подруга його батьків живі. Вони дістали черепно-мозкові травми й переломи кінцівок.

Шоковані очевидці в соціальних мережах цитують слова згорьованого чоловіка, що їх він кинув просто в обличчя винуватцю аварії: "Я не для того живим з війни прийшов, щоб ти мою родину убив!"

Як з'ясували правоохоронці, за кермом ВАЗ-2110 у момент ДТП знаходився 24-річний безробітний мешканець обласного центру. У нього взяли кров для перевірки, чи був водій тверезим. Сам він каже, що пішоходів не побачив, бо огляд перекривала інша машина, яка зупинилася зовсім поруч із пішохідним переходом.

Однак чоловіка затримали та помістили в ізолятор тимчасового утримання. Він відповідатиме за статтею 286 КК України - порушення правил експлуатації транспорту, що спричинили смерть потерпілого. У разі визнання затриманого винним, йому світить від трьох до восьми років позбавлення волі.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон