Без провокації не обійшлося

Великий мітинг з нагоди 72-річчя депортації кримськотатарського народу відбувся біля адміністративного кордону з окупованим півостровом- у Генічеську на Херсонщині.

Виступали на ньому не тільки керівники Меджлісу, а й очільники області та району. Зокрема, голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв зачитав звернення від Президента України та заявив про солідарність із жертвами депортації та їх нащадками.

Пам'ять жертв депортації вшанували хвилиною мовчання, а по тому до тимчасово закритого КПВВ "Чонгар" вирушив автопробіг. Над цим контрольним пунктом в'їзду-виїзду злетіла повітряна куля із прикріпленої до неї прапорами України й кримськотатарського народу.

Остерігаючись провокацій, до Генічеська стягнули півтисячі правоохоронців, і порядок вони забезпечили.

Хоча без провокацій таки не обійшлося: журналістам, котрі мали висвітлювати масові заходи, хтось розіслав СМС-ки із брехливим повідомленням про те, що мітинг переноситься на кілька годин через загрозу безпеці.

Голос України

Фото Віктора Залевського

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон