Міни та вибухівку з Херсонщини кур’єр віз до Києва

Канал розкрадання військового обладнання, вибухівки та боєприпасів з частин ЗСУ, що знаходяться на полігоні в Цюрупинському районі Херсонщини, виявила поліція завдяки вдалому збігу обставин.

Біля села Чорнобаївка Білозерського району області дорожній патруль зупинив «Таврію», в салоні якої знаходився чоловік із 10-річним сином. У ході звичайної перевірки водія попросили відкрити багажник легківки, і були вражені.

Адже побачили там тактичні рюкзаки з півтора десятками тротилових шашок, три гранати РГД-5, сигнальні міни, кріплення для «розтяжок», прилад нічного бачення, і сотні автоматних патронів найбільш ходових калібрів 5,45 і 7,62.

Проте найцікавіше було далі: спершу власник «Таврії» назвався волонтером, стверджуючи, що про вміст рюкзаків не знав нічогісінько. Та трохи згодом «розколовся», і зізнався, що його співмешканка працює на кухні полігону, і регулярно передає йому такі готові набори диверсанта чи терориста.

Перші дві «посилки» він уже збув у Києві, розділивши виручку з постачальниками знарядь убивства. Двох причетних до оборудки військовослужбовців буквально в останню мить встигли зняти з потяга – вони вже виїхали з полігону до зони АТО. До пошуку покупців смертоносного товару у столиці долучилася й СБУ.

Начальник Білозерського відділення Національної поліції Сергій Керкез факт затримання кур'єра підтвердив. Він повідомив, що за фактом незаконного зберігання й транспортування боєприпасів і вибухівки матеріали уже внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

А те, що сліди злочину ведуть на полігон, херсонців уже не дивує. Протягом останніх тижнів військовослужбовці, котрі прибули сюди на навчання, скоїли цілу серію злочинів: один із них к п'яній бійці зарізав бойового побратима, і поранив другого, група шибеників у камуфляжі розстріляла з табельних пістолетів дві «цивільні» легківки у селі Раденському, при спробі зігрітися спалили інженерну машину.

І це – не рахуючи кількох десятків адміністративних протоколів, складених військовою службою правопорядку на п'яних горе-воїнів з полігону. До того ж, частина цього полігону давно передана у відання Національного природного парку «Олешківські піски», і Міноборони України використовує його самовільно, стверджують працівники парку.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон