У цюрупинському лісі заблукали дві жінки

На минулі вихідні херсонські рятувальники допомогли жінкам, які заблукали під час збору грибів, повернутися додому

У суботу, 14 листопада о 23:55 на номер Служби порятунку «101» у м. Цюрупинськ надійшло повідомлення від чергового районного відділу поліції про те, що біля с. Козачі Лагері на території колишнього військового полігону під час збору грибів заблукали 2 жінки, обидві 1966 років народження.

За телефонним повідомленням на пошуки заблукалих на автомобілі УАЗ вирушили 3 співробітників 21-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальникам вдалось зв'язатись із жінками по мобільному телефону і зорієнтувати їх на правильний шлях.

Близько 02:00 жінки вийшли на доріжку, по якій їм на зустріч рухались рятувальники. Стомлених, дещо наляканих і водночас радісних жінок, працівники районної служби ДСНС відвезли додому у Цюрупинськ.
Подруги розповіли, що гриби вони почали збирати десь о 14:00. Як стемніло, зрозуміли, що заблукали. Весь час намагались самі знайти дорогу додому та марно. І лише через кілька годин таких блукань здогадались зателефонувати на номер «102».

Поради любителям «тихого полювання» такі: якщо заблукали, то панікувати не слід. Адже ліси Херсонщини поділені на квадрати та просіки, і рухаючись в одному напрямку за вибраним рядком дерев людина обов'язково вийде на трасу, до залізничного полотна або ж до населеного пункту.

Оскільки, сьогодні сутінки наступають досить рано, то обов'язково окрім мобільного телефону з повною зарядкою, необхідно мати при собі і ліхтарик.

ГУ ДСНС України у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон