Вогнеборці ліквідували займання сухої трави та очерету на Херсонщині

16 березня пожежно-рятувальні підрозділи обласної служби ДСНС 4 рази виїжджали на гасіння сухої рослинності. Спершу о 10:08 новотроїцькі вогнеборці ліквідували займання сміття та сухої трави на околиці райцентру площею 600 кв. м.

О 12:20 надійшло повідомлення про горіння очерету поблизу садового товариства «Чайка» Голопристанського району. На місце пожежі було направлене відділення 8-ї ДПРЧ. В умовах сильного вітру рятувальникам вдалось відбити вогняну атаку і не допустити розповсюдження вогню на дачні будиночки. І згодом вже поблизу м. Гола Пристань на об'їзній дорозі горіла суха трава на площі 0, 8 га. Цю пожежу також загасили.

І вже ввечері у с. Ліві Солонці Цюрупинського району запалала суха трава. Площа ділянки, охопленої вогнем, склала 0, 7 га. На місце події виїжджали цюрупинські вогнеборці.

Такі пожежі останньої доби. Хоча ні будівлі, ні люди не постраждали, проте страждає довкілля. З початком весни пожежі в екосистемах трапляються дедалі частіше. Їх причина – людська необережність або ж свідоме випалювання сухої рослинності та очерету. Рятувальники нагадують, що за неправомірне випалювання рослинних залишків існує адміністративне покарання у виді штрафу.

ГУ ДСНС України у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон