Андрій Гордєєв: На Херсонщині сьогодні безпечно

Про це заявив голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, який прокоментував ситуацію на пунктах пропуску й адмінмежі з Кримом та розповів про заходи з посилення обороноздатності Херсонської області.

Андрій Гордєєв вважає ажіотаж довкола ситуації на кордоні з тимчасово окупованим Кримом безпідставним: «Прикро, але меседжі LifeNews поширювалися і за допомогою наших, херсонських журналістів. І все це заради сумнівного піару і підвищення рейтингів», – сказав Гордєєв.

Губернатор заявив, що рівень обороноздатності Херсонської області досить високий.

Він переконаний, що фронтальна атака ні до чого не призведе, крім великих втрат з обох сторін: «Я впевнений, що такий сценарій для Путіна неприйнятний. Якщо аналізувати досвід Херсонщини, Сходу України, наші сьогоднішні реалії, то ми бачимо, що будь-які його агресивні дії поєднуються з «підігріванням» місцевого населення.

Саме тому ми маємо вжити всіх заходів, щоб запобігти формуванню в нашій області підстав для гібридної війни. Це і стало визначальним завданням у роботі Херсонської ОДА, - повідомив Андрій Гордєєв.

«Апетити» Кремля стримує і обрана Президентом стратегія: «Війною війну не зупиниш, – переконаний він. – Тому той курс на Мінські угоди, який взяв Президент України, є на сьогодні найбільш прийнятним. Очільнику держави вдалося об'єднати навколо України світову спільноту, і саме застосування західних санкцій стримує агресію Росії».

Голова Херсонської облдержадміністрації також відзначив патріотизм херсонців і їхню готовність на крайні заходи для захисту рідного краю. До крайніх заходів готові і армія, і правоохоронні органи на Херсонщині.

«Не допустити проявів сепаратизму – ось що сьогодні привертає найбільше увагу Служби безпеки України, правоохоронних органів, генерального прокурора, обласної влади. І саме такий підхід гарантує херсонцям спокійне життя і розвиток області», – зазначив Гордєєв.

Посилена охорона кордону з тимчасово окупованим Кримом, військова присутність у достатній мірі на території Херсонської області, попереджувальні заходи СБУ дозволяють стверджувати, що рівень безпеки громадян у регіоні високий.

Від початку призначення Андрія Гордєєва головою Херсонської ОДА в області проведено 5 військових навчань. Наймасштабнішими стали останні – «Південний вітер», що проходили під безпосереднім керівництвом начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка і з залученням усіх родів військ.

«На Херсонщині сьогодні безпечно. Саме тому у нас такий притік туристів – уже 3 мільйони. До кінця курортного сезону очікуємо на 3,5 мільйона відпочивальників. Для цього ми створили всі умови: налагодили інфраструктуру, ремонтуємо дороги, проводимо безпекові профілактичні заходи», – наголосив Андрій ГОРДЄЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон