Мер Херсона зустрівся з Президентом України

Вчора, 4 листопада Петро Порошенко та Володимир Миколаєнко обговорили шляхи вирішення проблем міста Херсона.

Відбулася робоча зустріч Президента України Порошенка Петра Олексійовича з обраними від міста Херсона народними депутатами України - мажоритарниками Гордєєвим Андрієм Анатолійовичем, Співаковським Олександром Володимировичем, Хлань Сергієм Володимировичем і Херсонським міським головою Миколаєнко Володимиром Васильовичем.

Предметом розмови було обговорення існуючих проблем Херсона, окреслених у зверненні Херсонської міської ради до Президента України та пошук шляхів до їх негайного вирішення.

Насамперед учасники розмови торкнулися болючої теми комунальних тарифів. У Президента держави викликала здивування ситуація, при якій жителі Херсона змушені платити різні суми за надання послуг з теплопостачання, ціни на які відрізняються більш ніж в 1,26 рази.

Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко повідомив, що Постановою НКРЕКП №1171 від 31.03.2015 року встановлено наступні тарифи на теплову енергію для населення з 1 травня 2015: для ПАТ «Херсонська ТЕЦ» 907,62 грн. за 1 Гкал; для КП «Херсонтеплоенерго» - 720, 11 грн. за 1 Гкал.

Така різниця в тарифах між підприємствами в межах міста призводить до соціальної напруженості серед населення і відмова від прийняття теплоносія на дому та оплату за опалення.

У серпні та жовтні поточного року керівництво ВАТ «Херсонська ТЕЦ» зверталося до НКРЕКП з проханням скорегувати тариф 2015 року на відпуск електричної енергії та виробництво теплової енергії та ввести в дію його з 1 жовтня 2015 року за рахунок зменшення тарифу на теплову енергію для населення з 515, 81 грн за 1 Гкал до 476,16 грн. Але до теперішнього часу рішення не прийнято.

Петро Порошенко був обурений цією ситуацією і доручив профільному міністру енергетики та вугільної промисловості України Демчишин В.В. негайно розібратися і вирішити існуючу проблему забезпечивши застосування низьких економічно обґрунтованих тарифів для споживачів теплової енергії ВАТ «Херсонська ТЕЦ».

Також мер Херсона Володимир Миколаєнко озвучив питання щодо вирішення проблеми добудови шляхопроводу по вул. Адмірала Сенявіна - вул. Залаегерсег, який повинен з'єднати житловий район ХБК з мікрорайонами Таврійський і Північний.

Так, з метою вирішення невідкладних для міста проблем - розвантаження шляхів через перерозподіл транспортних потоків і зменшення загазованості вулиць, ще в грудні 2012 року було розпочато будівельно-монтажні роботи з будівництва цього шляхопроводу.

Замовником робіт виступило управління капітального будівництва облдержадміністрації (тепер - управління капітального будівництва міської ради), генеральним підрядником - ВАТ "Херсонський облавтодор".

Загальна вартість робіт за цим договором становить майже 185 млн.грн., які залучаються на умовах кредиту під державні гарантії. За умовами договору, 14 січня 2014 року Херсонським облавтодором, як підрядником, було отримано аванс в сумі понад 55 млн.грн. Проте робіт виконано лише на 13500000. Тобто майже 41850000. грн. поділося невідомо де...

Прокуратурою Херсонської області було подано відповідний позов до Господарського суду Херсонської області про стягнення існуючої заборгованості і навіть було отримано позитивне рішення суду першої інстанції. Але далі справа загрузла в апеляційній інстанції.

Ольга ГОРІНА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон