Херсон крокує у майбутнє

У четвер, 18 червня 2015 року в Херсоні відбудеться ІІ Балтійсько-Чорноморський економічний форум та VII Міжнародний фестиваль «кРок у майбутнє».

Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко повідомив, що ще влітку минулого року міська влада почала системно готуватись до масштабного заходу: «Спочатку минулого літа мною було проведено спільний брифінг з почесним Консулом Литви Віктором Поповим, під час якого було оголошено деякі прерогативи співпраці між Херсоном, його структурними підрозділами, місцевим бізнесом та аналогічними структурами Литви. А вже на початку осені ми оголосили ініціативу щодо проведення Форуму та Міжнародного фестивалю «кРок у майбутнє».

Було проведено великий обсяг роботи. Спираючись на допомогу наших литовських друзів, наша делегація їздила до Вільнюса, Клайпеди, Каунаса, ми приймали литовських колег у Херсоні. Зустрічались з представниками інших країн. Служби міськвиконкому разом з представниками депутатського корпусу та громадськості досить детально відпрацьовували проекти, які планувалось винести на зазначений Міжнародний економічний форум», - повідомив мер Херсона.

Він підкреслив необхідність розуміння, що від проведення заходу багато в чому залежить подальший розвиток нашого міста вже у найближчий період часу: «Херсон – це завжди була й буде територія миру та єдності. Тому, саме під таким гаслом, ми повинні продемонструвати всій Україні, всій Європі, що в наше місто, розвиток його економіки, інфраструктури не тільки можна вкладати інвестиційні кошти, але і треба це робити впевнено», - наголосив Володимир Миколаєнко.

За словами міського голови, для самих мешканців Херсона, представників місцевого бізнесу ці заходи повинні сприяти їх вірі в себе, в своє місто. Не випадково датою проведення було обрано саме 18 червня – фактичний день народження Херсона: «Цього року ми маємо нагоду дати потужний старт нового відродження нашого міста».

Наразі вже відпрацьовано програми п'яти секцій ІІ Балтійсько-Чорноморського міжнародного економічного форуму. Починають надходити підтвердження участі у форумі представників великого бізнесу (в тому числі і закордонного), Посольств та Консульств, міських голів, представників міжнародних банків то донорських структур.

Значна роль у цих заходах покладається і на Міжнародний рок-фестиваль «кРок у майбутнє». Участь у концертній програмі фестивалю рок-колективів із країн Західної Європи – як додатковий інформацій посил, що Херсон - це дійсно територія миру та єдності, де сміливо можна як продовжувати, так і розпочинати нові економічні проекти: «Сьогодні як ніколи важливо демонструвати всій країні, всьому світу, що в найскладнішому своєму періоді Херсон не припиняє свій розвиток, херсонці діють. Цю нашу сьогоденну дійсність треба використовувати не як виправдання для бездіяльності, а як додатковий стимул», - заявив херсонський міський голова Володимир Миколаєнко.

Прес-група Херсонської міської ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон