Чим брудніша калюжа тим сильніше в ній відображуються чисті зорі

Вітаю! Я Тетяна Хохленко. Громадська діячка, філософ синтезу, дружина, любляча мама, жінка нового часу і кандидат в народні депутати по 183 одномандатному виборчому округу м. Херсон, Херсонська область.

Чому я вирішила іти в політику? Тому, що маючи досить активну громадську позицію і вивчаючи сучасну філософію, зрозуміла, для того що б змінювати умови життя треба діяти активно. Адже людина є творцем навколишньої реальності.

Офіційна статистика свідчить про посилення несприятливих соціально-економічних умов життя з часів незалежності. За ці роки населення України скоротилося більш як на 9 млн. з 52 млн. осіб. Валовий зовнішній борг України це більше 136 млрд. доларів США. Епідемія алкоголізму, наркоманії, СНІД, розлучень, кинутих на призволяще пенсіонерів і дітей зростає.

Перевага смертності над народжуваністю, загальне зниження рівня життя населення, політична нестабільність, невпевненість у майбутньому, відсутність реальної підтримки молодих сімей, незабезпеченість житлом, взагалі старіння населення і підміна цінностей, велика кількість одиноких людей - все це є чинниками тих реалій які ми зобов'язані подолати будуючи нову парадигму Українського розвитку.

За даними Європейського соціального дослідження, показники довіри до інститутів влади в Україні займають останнє місце. Тож треба використовувати цей час, коли формується новий парламент - нова влада, з нею прийдуть нові реформи. Наскільки вони будуть успішними залежить від того якісного показника гідності, людяності і відповідальності, що буде у парламентаріїв. Дуже важливо, щоб в парламенті опинилися різні фахівці і нові ідеї, інноваційні погляди.

Повинна сформуватися влада якій люди зможуть довіряти. Саме за таких умов розрив між владою і громадянином значно скоротиться і в нас з'явиться можливість будувати суспільство довіри - це сама та ідея, яку я бачу основною рушійною силою справжніх перетворень для оздоровлення розгубленого і знесиленого суспільства на міцну націю, яка в усьому досягне значних успіхів. Це ідея створення громадянського конфедеративного суспільства, яке живе за принципом – один за всіх і всі за одного! Кожен перший серед рівних! Кожна людина, та яку не можна замінити, кожне життя - священне. Це поняття, що держава створюється для людей, а не навпаки. В ній люди щасливі і задоволенні життям.

Показники довіри тісно пов'язані з показниками рівня задоволеності. Згідно дослідженням, українці відчувають себе найменш щасливими і найменш задоволеними життям порівняно з 26 європейськими країнами. І цей факт посилює соціально-культурне регіональне напруження. Виникає розбрат і ворожість один до одного, що послаблює національну і територіальну цілісність країни. Щоб відродити Україну і створити потужну націю нам треба сформувати і реалізовувати сильну соціальну політику держави, підвищити економічний, культурний, науковий, технологічний розвиток.

Метою політики є захист і забезпечення рівня і поліпшення умов життя населення. Соціальна політика повинна діяти згідно із стратегією економічного розвитку та фінансової стабілізації, яка можлива при зниженні податків і підвищенні ВВП країни. Підвищення кредитування для малого та середнього бізнесу, та зниження відсоткової кредитної ставки. Це забезпечення молодим сім'ям можливості придбати житло, створювати бізнес, поліпшувати добробут сім'ї. Це прозорі процедури і правові функції, це мир і добробут.

Результатом такого процесу нарешті повинні стати забезпечення достатнього життєвого рівня населення, поліпшення демографічних показників, розвиток трудових ресурсів, пенсійна реформа, відновлення освітнього та наукового потенціалу. Зазначу, що у всьому процесі відтворення, оновлення держави повинен бути чіткий системний підхід, який виконується на державному, регіональному і місцевому рівнях. При цьому права людини повинні охоронятися владою закону, також на всіх цих рівнях. Нам треба встановити міцний взаємозв'язок між владою і громадянином.

Якщо чесність, справедливість, гідність, людяність, відкритість стануть якостями без яких ти не зможеш відчувати себе комфортно в цьому світі, то кожна людина намагатиметься їх наслідувати. Повинні бути справжні приклади і запит саме на ці якості в суспільстві. Для впровадження такого запиту, вважаю, треба збільшити представництво та посилити роль жінок в українській політиці, сприяти їх активності, мотивувати жінок. Популяризувати в суспільстві розуміння про те, що нам дуже треба і дуже вигідне паритетне представництво жінок і чоловіків на всіх рівнях влади. Адже ми разом будуємо нашу державу. Згідно статистиці, країни в яких багато визначних посад займають жінки, економічно і цивілізовано більш розвинені. Загалом нам потрібен мир, злагода, рівні можливості і права.

Гендерний баланс - цінування розбіжностей, несхожості, які саме надають нам чоловікам і жінкам неповторної палітри життя, його продовження й налаштування. А це все поєднує в собі громадянські конфедеративні відносини.

Також я підтримую створення справжньої молодіжної політики, розвиток сімейної політики. Нам багато над чим потрібно працювати, адже люди, з якими я зустрічаюсь, громадяни з якими спілкуюсь у своєму окрузі, постійно стверджують, що не тільки економічний занепад, а занепад людяності і культури, неможливість відстояти свої права, необізнаність і недосвідченість заважають суспільному розвитку. Люди покинуті і занедбані, і це відбувалося довгий час. Я вважаю, терміново потрібно будувати політику як процес об'єднання суспільства на всіх рівнях.

Суспільство об'єднують ідеї, які згуртовують людей. Саме такою ідеєю і є Громадянська Конфедерація України, яка надихає створювати суспільство довіри, суспільство, де кожний громадянин відчуває себе захищеним, потрібним і оціненим, де працює верховенство права і закони відповідають дійсності. Ось чому я проштовхую цю ідею і поширюю її.

Не дивлячись на те, що я самовисуванець, мене підтримує потужна команда - це представники 22-ох міст України.

Я зі своїми колегами-однодумцями, а це не тільки філософи, це вчені, економісти, вчителі, лікарі та інші фахівці, вже давно працюємо у тренді розвитку нової Української парадигми. Ми створили різні проекти, над якими працюємо командою.

Це, по-перше, громадські організації - Мг Центри, які створено в багатьох містах України. На базі Центрів відбувається вся колективна і креативна діяльність, що поєднала спеціалістів із різних професійних сфер. Разом створили освітній проект - «Основи Освіти Людини Творця», який вже переданий до Міністерства освіти і науки України. Це проект – «Розвиток сімейної політики в Україні».

Ми також працюємо над створенням нової політичної партії, яка ідеологічно стверджує громадянський конфедеративний, а також новий цивілізований розвиток. На цих засадах ми поширюємо ідеї нового економічного, політичного, сімейного, молодіжного, культурного розвитку, нових освітніх ініціатив - перспектив і науково – філософського синтезу, де є все те, що необхідно для сучасного розвитку людини. Особливої уваги потребує розробка і поширення проекту «Україна Космічна Держава».

Ідея, якою ми надихаємося, це є створення України, як потужної космічної держави. Не тільки технологічно, що вкрай важливо, але й парадигмально - ідеологічно. В науці є поняття про позицію спостерігача - для нас стає можливим тільки те, що ми знаємо, те, що ми бачимо, на що налаштовуємося. Сьогодні вчені про космос кажуть як про Метагалактику – величезного простору, в якій купа місця і непізнанного всесвіту.

Недосяжною ця картина здається лише на перший погляд, адже людина вже була на Місяці і незабаром полетить на Марс. Саме мрії про далекі зорі дали поштовх для космічного розвитку. А космічні розробки змінили науку і прискорили цивілізаційний рух. Тут важливо відзначити, що Україна стояла в основі створення можливості виходу людини у відкритий космос.

Навіть Ілон Маск, зазначив, що Україна, має потужну основу для космічного розвитку. Але це при умовах, що ідея космічного розвитку буде поширюватися в Україні, не тільки на слові, а і на ділі. А для цього треба задіяти законодавчу базу, по - перше, зняти монополію держави на розвиток космічної програми в Україні і посилити космічну політику. Назараз державне фінансування не спроможне забезпечити потужний розвиток космічної галузі, але це не означає, що вона не може розвиватися за рахунок різних інвесторів.

Сучасні країни ведуть дуже активну космічну політику, вони розуміють які перспективи це за собою веде. Що там казати, космос повсюди у нашому житті, це нові винаходи і розробки, технології, які сьогодні увійшли в наше життя, як щось звичне. Доба цифрових технологій робить нас суперкосмічними в наш час.

В Україні є супутники які треба вивести на орбіту, є ракетоносії, є технічна база, яку треба поновити, відродити, є світлі голови, потужний інтелект, розум і натхнення фахівців, які здатні будувати нове. В Україні є місце, де можна збудувати космопорти.

Наприклад, на Херсонщині вже розглядався такий проект. Що це значить для регіону? Це відразу робить його місцем визначного призначення. Це створює скупчення науковців і багатьох інших спеціалістів, а значить створює нові робочі місця, і запит на різних фахівців, це велика справа, яка відкриває нові перспективи і залучає величезні інвестиції для регіону і України в цілому.

Треба добре усвідомлювати, космічні розробки це не тільки Сонячна Система, польоти і т.д. це альтернативні технології, це електромобілі, сонячні, вітряні та інші застосування, це розвиток науки, медицини, айті і нано технологій, які повністю змінять людське життя.

Ми повинні розуміти, відчувати завдання часу і йти з ним в ногу. Я вірю, я знаю, нам українцям це вдасться, адже ми не тільки розумна і свободолюбива нація, а ще ми живемо на величній багатій землі, яка є не тільки годувальницею, але є Космічною - Метагалактичною Державою, науково і парадигмально надсучасною! Майбутнє якої, це не тільки сіяти й збирати гарні врожаї, а ще й, переносити всі найкращі земні надбання на інші планети, які колись стануть досяжними українським космічним кораблям.

Саме така сучасна ідея і її практичне втілення розширить горизонти можливостей розвитку української нації і зробить Україну потужною конкурентоздатною, розвиненою державою на Землі.

Ось такі інноваційні ідеї, сміливі і досить прагматичні, якщо методично їх розглянути, я застосовую у своїй передвиборчий програмі і пояснюю їх людям. Деякі громадяни, скажу вам чесно, у захваті. Люди зневірилися, втомилися від рутини, одноманітної політичної тяганини, бездіяльності і вузькості мислення.

Нові Ідеї запалюють Розум і Серця! Час дати дорогу новому!

Тетяна ХОХЛЕНКО
Кандидат в народні депутати по 183 одномандатному виборчому округу

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон