Зоя Бережна: Я іду розвивати Херсонщину і допомагати кожному, хто того потребує

Учитель за фахом, людина з великим досвідом управлінської та громадської діяльності Зоя Бережна іде на вибори до Верховної Ради Україниу 183 виборчому окрузі, до складу якого, зокрема, входить Білозерський район.

Її надійно підтримують діти-сироти, багатодітні родини, ветеранські організації та всі ті, хто потребує материнської турботи, розуміння і миру. До Івана Купала в Білозерці та в Станіславі проводилися святкові заходи за підтримки Жіночого клубу "Ініціатива", який очолює Зоя Бережна.

- У своїй промові в Білозерці на березі Білого Озера та у Станіславі Ви сказали про свою ідею створити тут дитячі оздоровчі центри. Яким чином її реалізувати і що це дасть жителям Білозерщини?

Так, створення сучасних дитячих оздоровчих центрів міжнародного рівня на Херсонщині, в тому числі і в Білозерському районі є одним із пунктів моєї програми. Діти наше майбутнє! Ніхто цього заперечувати не буде. І для того, щоб у України було майбутнє, держава повинна піклуватися і вкладати кошти в наших дітей.

Батьки дітей - особливо шкільного віку - по всіх містах і селах України стикаються з однією і тією ж проблемою, на кого залишити дітей під час шкільних канікул. І дуже часто, на превеликий жаль, діти залишаються один на один із собою, їх виховує "вулиця", а там ми знаємо що...

- Думаєте, це реально?

Цілком. Нам двадцять вісім років розповідають, що немає коштів. Кошти в державі є і будуть, якщо їх не будуть красти і ми поборемо корупцію - до речі, Президент нам це пообіцяв. На дітях економити не можна, і кожен із нас це добре розуміє. До того ж можна залучити приватних інвесторів на правах партнерів.

Головне, щоб відпочинок був доступним для всіх дітей, незважаючи на рівень заможності їхніх батьків. А що це дасть Херсонщині? Насамперед тисячі робочих місць, розвиток туристичної інфраструктури, можливість для фермерських господарств вирощувати і поставляти екологічно чисту сільгосппродукцію.

- У місті та в селі однакові питання. Які з них Ви вважаєте основними для вирішення на державному рівні?

Їх дуже багато, але найголовніше сьогодні завдання для всіх рівнів влади максимально сприяти створенню робочих місць. Від цього залежить добробут родин, гідне пенсійне забезпечення, наповнення місцевих бюджетів. Ми повинні створити максимально комфортні умови для інвесторів, а для цього нам потрібен мир, подолання корупції, перемога над безвідповідальністю чиновників.

Окрім того, нам дуже важливо повернути довіру людей до влади. Тому людина з її проблемами для мене - найважливіше. Ще хочу нагадати, що Україна, відповідно до Конституції, соціальна держава. Тому слід повернути безкоштовну вищу освіту для молоді, відновити державні програми будівництва доступного житла, забезпечити якісне та доступне медичне обслуговування.

Обов'язково треба звернути увагу на збереження екології, бо від неї залежить наше з вами здоров'я і здоров'я наших дітей. Насамперед треба приділити увагу якості продуктів, води, утилізації сміття.

- Що Ви думаєте про будівництво сміттєпереробних заводів?

Я вважаю, що для вирішення цього питання необхідна державна цільова програма, до фінансування якої можливо залучити кошти Євросоюзу.

– Ви жінка, про що Ви мрієте?

Моя мрія проста - бачити щасливі очі людей, наповнені радістю. Зроблю все для того, щоб кожна людина відчувала завжди мою підтримку як депутата Верховної Ради. І ми з вами з гордістю могли сказати: "Я народився, навчаюся, працюю, лікуюся, відпочиваю, отримую гідне пенсійне забезпечення в оновленій прекрасній Україні", - підсумувала кандидат у народні депутати України по 183-ому виборчому округу Зоя БЕРЕЖНА.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон