Херсонці не допустять занепаду легендарної Школи боксу

Спортивна дитячо-юнацька школа олімпійського резерву (СДЮШОР) з боксу, яка знаходиться на стадіоні «Спартак» є одним з найбільш значущих спортивних об'єктів міста Херсона.

В її стінах майже півстоліття виховувалися кращих представників цього виду спорту, що прославляють наше місто на світових першостях.

Проте роки булої слави змарніли на фоні неефективного управління, в результаті якого херсонці могли взагалі позбутися цього об'єкту.

Так, нещодавно виник величезний скандал через те, що з 2011 року не проводився ремонт приміщень, у спортивному залі взагалі відсутнє теплопостачання і руйнується фасад.

Херсонобленерго виписало штраф в розмірі 764 тисячі гривень за те, що в електролічильник був вбудований «жучок», за допомогою якого була вкрадена електроенергія! Можливо таким чином керівництво намагалося зекономити гроші на встановлення системи теплопостачання, чи можливо влада зовсім забула про херсонський бокс, а виявляється, що ні, бо «диявол» криється в деталях.

В минулому році 2,6 мільйона гривень з обласного бюджету були виділені для СДЮШОР (Школи боксу) в Херсоні – офіційні дані. 1 943 149 грн пішли на зарплату, а 632 000 були виділені школі на капремонт. На початку лютого 2018 року Школа позбулася опалення, а вже навесні отримала 632 тисячі гривень на капремонт. І ці гроші можна було витратити на відновлення системи опалення.

АЛЕ!!! Цю можливість не використали, а ні колишній директор Володимир Власенко, а ні керівництво Управління спорту Херсонської ОДА, з якого за процесом розподілу коштів були призначені «профільні спеціалісти». І ось літо червоне проспівали і раптом згадали, що діти взимку мерзнути будуть! Але освоювати гроші було пізно – всі терміни пройшли, тому кошти знову повернулися в бюджет! Так що опалення у боксерів не буде не тому, що їм грошей не дають, а тому, що вони їх НЕ ВИТРАЧАЮТЬ!

За словами начальника управління спорту ХОДА, екс-директор Школи боксу – Володимир Власенко жодного разу не прийшов ні на одну нараду і жодного разу не звернувся за рішенням якого-небудь побутового питання! Проте сам Володимир В'ячеславович такі звинувачення керівника Управління відкидає та наголошує, що в невикористанні коштів винне саме Управління спорту Херсонської ОДА.

Питань залишилося багато, тому ми пішли до керівництва СДЮШОР з боксу дізнатися, що насправді відбувається у школі.

Зустрілися ми з виконуючим обов'язки директора Спортивно дитячої-юнацької школи олімпійського резерву з боксу Агеєнко Олегом Вікторовичем та його заступником (екс-директором) Власенком Володимиром В'ячеславовичем, саме вони і підтвердили всі вищеописані факти. З Олегом Агеєнком ми пройшли по всім приміщенням СДЮШОР та на власні очі побачили все те що на теперішній момент вціліло за відсутності належного менеджменту.

Також запитали ми і про збір коштів в одній із найпопулярніших херсонських груп у соціальній мережі Фейсбук, який організувала нібито Голова батьківського комітету школи боксу – Тишкевич Ольга (чому «нібито»? Бо по факту батьківського комітету немає, засідання щодо його створення відбудеться тільки наприкінці лютого 2019р.).

З останньою ми зв'язалися та запитали скільки коштів було зібрано та на що саме їх було витрачено. Так, екс-директор озвучував нам суму 2900 гривень, проте з наданих пані Ольгою виписок стало відомо, що зібрано було 3676 грн, які вона передала старшому тренеру Колеснікову Віктору Миколайовичу.

Куди, далі пішли зібрані кошти залишається загадкою, адже на фінансовий облік вони поставлені не були. Проте зі слів екс-директора Школи боксу – Володимира Власенка певна частина зібраних грошей чомусь була витрачена для відправки спортсменів на змагання, а решта коштів, начебто була витрачена на купівлю теплової пушки для обігріву приміщень. Останню також на баланс Школи також не поставили...

Як підсумував нинішній керівник СДЮШОР, Олег Агеєнко, саме ці проблемні питання він наразі і намагається вирішити, та розібратися в питаннях надходження та витрати коштів.

Що буде далі відбуватися у цій, культовій, для всіх херсонців Школі боксу ми будемо слідкувати і не допустимо її повного занепаду.

Херсон Times

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон