В Херсонській облраді шукають рішення проблеми розрахунків за газ

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер разом з народним депутатом України Юрієм Одарченком знайшли шляхи вирішеннянеурегульованого та проблемного питання взаємовідносин мешканців Херсонщини з ТОВ «Херсонрегіонгаз»

Мешканців Херсонської області хвилює проблема заборгованості за спожитий газ без лічильників за минулий період, яка несподівано була їм нарахована аж через декілька років.

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер вже направив лист до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана із проханням втрутитися у ситуацію. Важливо знайти рішення для списання донарахованих громадянам обсягів спожитого природного газу, які виникли не з вини споживачів, а через помилку влади.

На думку Владислава Мангера та Юрія Одарченка, необхідно усунути за рахунок державних ресурсів наслідки визнання незаконною Постанови Кабінету Міністрів №237 «Про внесення змін до норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників», яка й стала причиною виникнення боргів. Адже, відповідно до статті 1175 Цивільного кодексу України, шкода ТОВ «Херсонрегіонгаз» від недоотриманих коштів має відшкодовуватися державою.

Таку думку підтримав і голова правління ПАТ «Херсонгаз» Альберт Зангієв під час сьогоднішньої наради. Він акцентував увагу на тому, що люди не повинні платити за борги, які виникли через незаконні рішення влади. Дану проблему має вирішувати держава. Альберт Зангієв пообіцяв за підтримки влади регіону звернутися до Уряду з відповідною вимогою. Крім того, він пообіцяв опрацювати питання «замороження» боргів.

Врешті решт, під час наради голова правління ПАТ «Херсонгаз» Альберт Зангієв, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер та народний депутат України Юрій Одарченко, який також працює над даним питанням, обговорили можливі шляхи вирішення проблеми та прийняли компромісні рішення, які мають задовольнити як мешканців регіону, так і підприємство, яке поставляє газ у їхні домівки.

Задля документального підтвердження та декларування прийнятих рішень, з метою недопущення створення соціальної напруги у регіоні, що межує з тимчасово окупованою територією України – Автономною Республікою Крим та м. Севастополь, для захисту прав та законних інтересів громадян головою Херсонської обласної ради також направлено лист голові правління ПАТ «Херсонгаз» з наступними проханнями забезпечити:

- приведення діяльності ТОВ «Херсонрегіонгаз» у відповідність до вимог чинного законодавстваУкраїни;

- звернення до Кабінету Міністрів України, який був суб'єктом видання незаконного владного рішення, для компенсації наслідків визнання незаконною Постанови № 237;

- у разі необхідності − пред'явлення вимоги майнового характеру до держави;

- призупинення донарахування побутовим споживачам, у яких не встановлено лічильники обліку газу, обсягів спожитого природного газу за період з травня 2015 р. по січень 2016 р. включно;

- списання донарахування обсягів спожитого природного газу за період з травня 2015 р. по січень 2016 р. включно, як необґрунтованого та незаконного.

Херсонська обласна рада

P.S. Наразі відкрито «гарячу» лінію голови облради Владислава Мангера, на яку мешканці Херсонщини можуть звертатися у разі виникнення питань щодо заборгованості за спожитий газ у травні 2015 – січні 2016 років: 0-800-507-574 (безкоштовно)

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон