На Херсонщині створюють спортивний об'єкт Олімпійського рівня

У суботу, 23 червня, у селищі Лазурному на чорноморському узбережжі Херсонщини урочисто відкрито першу чергу будівництвасучасного Центру Олімпійських видів спорту «Прибрежний».

Проект реалізується на умовах державно-приватного партнерства за ініціативи голови правління херсонського «Механічного заводу» та за кошти ХМЗ, який увійшов до складу засновників ТОВ «Прибрежний».

Новий об'єкт спортивної інфраструктури передбачає декілька етапів і розрахований на п'ять років, його реалізація розпочнеться з будівництва сучасного спортивного ядра європейського рівня на території ТОВ «Прибрежний».

У спортивному ядрі буде збудовано кругову легкоатлетичну доріжку на 4 смуги довжиною 400 м, майданчик для легкоатлетичних стрибків у довжину, потрійних стрибків і стрибків з жердиною, спринтерську доріжку на 6 смуг довжиною 100 м, футбольне поле розміром 68х105 м, 2 сектори ігрових багатофункціональних майданчиків (2 баскетбольних поля розміром 15,1х28,1 м зі штучним покриттям), 4 волейбольні майданчики розміром 9х18 м.

Вчора, 23 червня 2018 року було відкрито першу чергу будівництва - футбольне поле зі штучного покриттям, його площа 8 тис. кв. м. У другій черзі Центру, будівництво якої має скоро розпочатись, зможуть тренуватися і легкоатлети. У планах – наступного року провести на цій території тренування легкоатлетичної збірної України напередодні Олімпіади у Токіо.

На заході були присутні інвестор, голова правління Механічного заводу Андрій Путілов, віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, голова Херсонської обласної державної адміністрації, президент Херсонської обласної федерації футболу Андрій Гордєєв, народні депутати України, чиновники, футбольні функціонери.

"Ми продовжуємо футболізувати Херсонщину! Сьогодні відкрили футбольне поле у селищі Лазурне Скадовського району, що є чудовим подарунком як спортсменам, так і молоді у переддень Дня молоді України.

На Херсонщині з'явиться сучасний спорткомплекс європейського рівня, аналогів якого досі не бачив південь України. Його буде створено на базі пансіонату «Прибрежний» у Лазурному".

Перший крок зроблено! Рухаємося далі, щоб наші спортсмени тренуватися на Чорноморському узбережжі Херсонщини більшу частину року і радували нас перемогами", - заявив на відкритті голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

"...Спорт є однією зі складових, що дозволяє молоді досягати поставлених цілей, отримувати можливість для подальшого зростання. На моє переконання у 21 сторіччі більш важливими є навіть не географічні кордони, зараз, в першу чергу вони проходять через ментальність наших людей, а майбутні кордони нашої країни проходять через наших дітей.

І коли влада і бізнес об'єднуються, це означає, що ми будуємо не просто майбутнє України, ми будуємо кордони України. Тільки через наших дітей ми можемо отримати перемогу. Ця інвестиція Андрія Станіславовича Путілова – його віра в те, що Україна була і завжди буде, заради майбутнього України будується ця інфраструктура.

Кожна дитина, яка тренуватиметься на цьому стадіоні і заб'є хоча б один гол, обов'язково залишиться в подальшому в рідній Україні і віддаватиме все для того, щоб країна розвивалась. А отже в України є майбутнє!", - переконаний народний депутат Олександр Співаковський.

"Слава Андрію Путілову! Людина - у якої вдається все, що він починає. Відкриття ним спортивного комплексу європейського рівня за приватні кошти у Лазурному Скадовського району Херсонської області - це подія! Він потужна фігура - тому у нього і така підтримка! Дай Боже Друже Многая Літа для звершень ще багатьох добрих справ!", - окремо відзначив ініціатора та інвестора будівництва народний депутат Валерій Карпунцов.

Вже вчора, одразу ж після відкриття, на новому полі було проведено перший матч між збірною командою Лазурного і командою «Прибрежного».

За матеріалами facebook

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон