На фестивалі у Скадовську побували відомі в країні люди

Вже традиційний для Скадовська музичний фестиваль «Джаз над морем» цього року, за три фестивальні дні (11-13 травня),зібрав понад 200 учасників та поважних гостей з Києва, Черкас, Одеси, Чернігова, Кривого Рогу, Дніпра, Херсону та інших міст України.

Свято відкрив один з організаторів фестивалю – директор Скадовського районного будинку культури Анатолій Волошин.

А керівники району із вдячністю озвучили імена людей, які створили «Джаз над морем» і роблять усе для того, аби кожного року фестиваль зростав у своєму масштабі.

Побували на фестивалі і відомі в країні люди - цього року до вітань учасникам джазового фестивалю долучився Криворізький міський голова Юрій Вілкул, разом з керівниками районів міста. Міцна дружба міст Кривого Рогу і Скадовська має власну історію й джазову також, про це говорив у вітальному слові Ю.Вілкул:

Розпочав 18-й фестиваль «Джаз над морем» народний дитячий біг-бенд «Сурма» та його керівник Валерій Білошапко. Одним своїм виходом юні музиканти вмить наповнили глядацьку залу атмосферою джазу.

Сам Валерій Федорович, звертаючись до глядачів, сказав, що відкривати фестиваль дуже хвилююче, але водночас почесно. І попри те, що «Джаз над морем» проходить вже 18-й раз поспіль, учасники біг-бенду «Сурма» щоразу переживають неповторні емоції.

Завершення фестивалю було не менш яскравим, ніж його відкриття. Закривав його Київський симфонічний оркестр «Lord of the Soung» (диригент Віталій Саражинскький).

Зірковий склад журі: Народний артист України, шеф-редактор журналу «Джаз» Титаренко Валерій Павлович; музикознавець, джазовий критик, директор єдиної в Україні школи джазового та естрадного мистецтва Полтарєв Петро Владиславович (м. Київ); Шаповаленко Віталій Васильович (м. Херсон) – завідувач джазового відділу Херсонського музичного училища, Заслужений працівник культури, художній керівник і диригент Біг-бенду Херсонського обласного палацу культури; Шумейко Анатолій Іванович (м. Скадовськ) — Заслужений діяч мистецтв України, лауреат міжнародних джазових фестивалів, викладач Скадовської школи мистецтв, який відмітив активність та високий професіональний рівень підготовки юних музикантів.

Переможцями фестивалю в номінації «солісти-вокалісти» стали: Лариса Поповченко (кер. Людмила Гайдай-Роскошна, м. Київ), Данило Черкашин, Аліна Деордиця, Аліна Залозна (кер. Олег Голдаковський, м. Херсон), Анастасія Новак (кер. Тетяна Келебай, м. Київ), Кароліна Гладка (кер. Ірина Свірідова, Леонід Красавін, м. Черкаси), Катерина Кравченко (кер. Олесій Пєтухов, м. Одеса).

В номінації «солісти-інструменталісти» перемогли: Марина Гришко (кер. Валерій Білошапко, м.Скадовськ), Павло Грищук (кер. Анатолій Шумейко, м. Скадовськ).

В номінації «вокальні ансамблі» перші місця отримали Шоу-гурт «АЛЬТАНА» (кео. Олександр Гончаренко, м. Київ) та музичний джаз-ансабль «Violin Voice» (кер. Лариса Красавіна, м. Черкаси).

В номінації «інструментальні ансамблі» перемогу здобули: ансамбль у складі Микити Кизюка та Аліни Романової (кер. Сергій та Тетяна Носачови, м. Кривий Ріг), ансамбль з м. Києва у складі Ярини Вересоцької, Софії Біловол, Лілії Святської та Євгенія Пашкевича (кер. Ірина та Віктор Басюк) та Криворізький ансамбль (кер. Ігор Курило).

А в номінації «Big Bend» перші місця отримали усі учасники, а саме: народний дитячий біг-бенд «Сурма» (кер. Валерій Білошапко, м. Скадовськ), «Little Band» (кер. В.А. Марховський, м. Дніпро), Viktor Basiuk Orchestra (кер. І.В. Басюк та В.І Басюк), Jazz-Band КНУКіМ (кер. Г.Г. Постой, м. Київ).

Приз «глядацьких симпатій» залишився у Скадовську — його отримала Марина Гришко (кер. Валерій Білошапко).

Пошук обдарованої молоді та надання їм можливості в розкритті свого творчого потенціалу та професійного ставлення у якості музиканта-композитора – головна мета, організаторів та журі фестивалю «Джаз над морем».

Знані українські та зарубіжні джазові колективи і солісти вважають за честь виступити на фестивалі благодійно, дарувати радість і насолоду чисельним шанувальника джазу, спілкуватись і ділитись, обговорювати творчі перспективи і похвалитись звершеннями.

До зустрічі на «Джаз над морем 2019»!

Тетяна АНГЕЛ
Скадовськ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон