У Херсоні відбулось свято олімпійського прапора

Вчора, 9 лютого у Південній Кореї в місті Пхьончхані, відбулася урочиста церемонія відкриття XXIII зимових Олімпійських ігор. Відзначили цю подію і у Херсоні - на ТРЦ «Фабрика» відбулося «Свято олімпійського прапора».

В рамках Олімпійських ігор відбудуться змагання з 15 зимових видів спорту.

Вісім з них льодові види спорту: бобслей, санний спорт, скелетон, хокей з шайбою, фігурне катання, ковзанярський спорт, шорт-трек і керлінг, а решта - лижні змагання: гірськолижний спорт, сноубординг, фристайл, біатлон, лижні перегони, стрибки з трампліна та лижне двоборство.

Також у програмі Ігор з'явилися нові дисципліни: дабл-мікст у керлінгу, біг-ейр у сноуборді, мас-старт у ковзанярському спорті і змішаний командний турнір у гірськолижному спорті.

Загалом змагатися за бронзові, срібні та золоті медалі Ігор будуть понад 2500 атлетів з 92 країн. Вперше учасниками зимової Олімпіади стануть спортсмени з Косово, Малайзії, Нігерії, Сінгапуру, Еквадору та Еритреї.

Українська збірна налічує 33 представники в дев'ятьох видах спорту: біатлоні, фристайлі, лижних гонках, лижному двоборстві, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, фігурному катанні та гірськолижному спорті. На жаль, це найменша кількість спортсменів, які представляли Україну за всю історію зимових Олімпійських ігор.

Херсонці долучилися до світової спільноти та всезагального спортивного свята та зібралися, щоб підтримати українських спортсменів.

На ТРЦ «Фабрика» відбулося «Свято олімпійського прапора», яке організували: Херсонське обласне відділення Національного Олімпійського комітету України спільно з Управлінням з питань фізичної культури і спорту ОДА та Херсонським обласним відділенням (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

Захід розпочався з чудового виступу вихованки фігурного відділення на ковзанах Дитячо-юнацької спортивної школи із зимових видів спорту Вероніки Скороход – чемпіонки Херсонської області, учасниці Кубку України юних ковзанярів.

На святі були присутні почесні гості: Заслужений майстер спорту СРСР, срібний призер Олімпійських ігор 1988-ого року в Сеулі, багаторазовий чемпіон світу та Європи з веслування на байдарках та каное, Сергій Кірсанов; начальник Херсонського обласного відділення комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України, радник голови Обласної державної адміністрації з питань фізичної культури та спорту, Юрій Кан; начальник Управління з питань фізичної культури та спорту ОДА Ірина Степанова; голова відділення Олімпійської академії у Херсонській області, професор Борис Кедровський; срібний призер Олімпійських ігор 1988-ого року в Сеулі Павло Гурковський та срібний призер Олімпійських ігор 1988-ого року в Сеулі Микола Комаров.

«Буквально десять років тому, якщо б якась людина в Херсоні сказала, що в нашому місті буде фігурне катання та хокей, то її б вважали несповна розуму. А зараз ми бачимо вихованців шкіл з фігурного катання та хокею, які вже є призерами і переможцями змагань в Україні. Я думаю, що через декілька років ми з гордістю скажемо, що на зимових Олімпійських іграх є херсонські спортсмени», - сказав Юрій Кан.

До привітального слова долучився і Борис Кедровський: «Дуже приємно, коли кажуть, що херсонські фігуристи займають призові місця в Чемпіонаті України. Хочу побажати всім всього найкращого, і давайте вболівати за спортсменів української збірної!».

Під час заходу херсонці мали змогу побачити показові виступи вихованців Дитячо-юнацької спортивної школи із зимових видів спорту.

Наприкінці свята відбулося символічне підняття Державного та олімпійських прапорів та запалення олімпійського вогню.

Наталія РОЖКОВАН
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон