У Генічеську є світ, у якому завжди сонячно

Дитячий садок – це невтомна й самобутня країна малечі. Це той світ, у якому дитина живе в найважливіший період свого розвитку.

І від того, як їй тут живеться, залежить не лише її майбутнє, а й майбутнє всієї держави.

«Наш садочок – велика країна, а серце країни – маленька дитина!

Вирує й кипить в ній постійно життя, бо діти – це світле для нас майбуття!»

Саме так звучить педагогічне кредо колективу закладу дошкільної освіти, що рік тому відновив свою діяльність і тепер гордо носить назву навчально – виховний комплекс «Генічеська школа I – III ступенів № 3 – дошкільний навчальний заклад».

Очолює його Тетяна Микитась, людина небайдужа, цілеспрямована, творча. Поряд з нею була ціла когорта таких же небайдужих людей завдяки активній позиції яких сьогодні, після п'ятнадцятирічної перерви, тут знову чути дитячі голоси.

Серед них Сидоренко С.В., Краєвий В.І. – заступник голови районної ради, Жицький В.П. – директор бази відпочинку «Сокіл», Ніколенко М.В. – фермер Генічеського району, Маслов І.Г. - директор ВПУ №17, Шведов А.І. – директор ВПУ №27. Чи не найбільший внесок зробив депутат районної ради Віктор Григорович Іщенко.

Голова районної ради Євстратов А.О. та голова райдержадміністрації Воробйов О.С. постійно цікавились ходом робіт, підтримували ініціативи, бо були твердо впевнені, що до нового навчального року садочок запрацює. Завдячуючи депутатам районної ради було придбано меблі, посуд, інвентар для їдальні та актової зали.

Не залишилась осторонь і начальник відділу освіти Попова І.М.. Разом з начальником централізованої бухгалтерії Черніковою Н.О. та начальником групи ЦГО Копитчак І.М. вони доклали чимало зусиль для відкриття садочка.

У вересні 2016 року дошкільний підрозділ НВК відчинив двері для 90 діточок, зустрів своїх маленьких вихованців затишними груповими кімнатами, яскравими дитячими меблями та смачними стравами.

«Ми з дружиною були надзвичайно задоволені, побачивши, що з'явився новий, з гарними майданчиками дитячий садок, який потопав у зелені. І звісно ж затишок, чистота та великі світлі групи, у яких хотілося на деякий час перетворитися на дітей і залишитися в садочку!» - так говорить родина Сисоєвих.

Свій вклад у функціонування дошкільного відділення зробив і депутатський корпус Генічеської міської ради, виділивши кошти на утримання закладу в 2016 році.

Нажаль у 2017 році міська рада залишилась осторонь життя дітей садочку, але дуже сподіваємося, що з моменту відкриття у цьому році додаткової четвертої групи, депутати передбачать на 2018 рік кошти для навчально-виховного комплексу.

Здається, лише вчора відбулося урочисте відкриття, а вже сьогодні дошкільний підрозділ - це повноцінний заклад дошкільної освіти, у якому не лише добре доглядають та смачно годують діточок, а й якісно здійснюють освітній процес за напрямком інтелектуально – пізнавального розвитку самовіддані, творчі та креативні педагоги.

«За цей час я помітила кардинальні зміни у своєї доньці. Вона стала товариською, уважною, навчилася слухати інших, знайшла друзів не лише серед дітей, але й серед вихователів! Аміна з радістю йде до дитячого садочка, розповідає, як минув її день!» - розповідає родина Каламбєт.

Сьогодні у закладі функціонує три вікові групи, наразі планується відкриття четвертої. Кожна групова кімната естетично оформлена, індивідуальна, має власне, не схоже на інші предметно – розвивальне середовище, якісну матеріально - технічну та методичну базу.

А це результат плідної роботи всього колективу за рік та тісної співпраці з батьками вихованців!

Діти щоранку з радістю поспішають до улюбленого садочка, адже тут на них завжди чекає щось цікаве. Заняття, ігри, прогулянки, розваги та свята не лише пізнавальні, а й надзвичайно захоплюючі!

Кожен день тут не схожий на інший, кожне заняття – неповторне! «Чудова атмосфера, затишок, професійний підхід до всіхаспектів, діти отримують належну освіту, якісне харчування, здоровий сон і, як правило, у кінці дня маса вражень та посмішки на обличчі дітей!» - родина Сисоєвих.

«Родзинкою» діяльності педагогічного колективу дошкільного підрозділу НВК є робота батьківського клубу «Стосується кожного». Під час таких зустрічей у різних видах діяльності вихователі розкривають різноманітні аспекти навчання та виховання дітей, знайомлять батьків з цікавими методиками, демонструють на практиці використання розвивальних ігор, вправ та посібників.

Слід відзначити, що батьки охоче беруть участь у роботі клубу, подібні заходи стали гарною традицією в закладі, адже вони не лише приносять користь, стимулюють до співпраці, а й завжди залишають приємні враження.

Адміністрація дошкільного підрозділу постійно дбає про розвиток інноваційної діяльності, саме тому кожна вікова група працює за певним профільним напрямком: «Ігрова діяльність», «Мовленнєво – комунікативний розвиток», «Логіко – математичний профіль», вихователі підвищують свій професійний рівень, беручи участь у теоретичних та практичних семінарах, засіданнях методичних об'єднань, тому й результат очікуваний - діти отримують якісний рівень дошкільної освіти та підготовки до навчання в школі.

«Заняття, свята, прогулянки, поробки та малюнки в групі дають нашим дітям можливість із малюків перетворюватися на розвинених, підготовлених до шкільного та дорослого життя хлопчиків та дівчаток», - родина Бортюк.

У широкий світ шкільного життя 2017 року вилетіли перші «ластів'ята». Випускники старшої групи дошкільного підрозділу стали гідними учнями першого класу НВК «Генічеська школа I – III ступенів № 3 – дошкільний навчальний заклад».

Весь педагогічний колектив навчально – виховного комплексу вбачає великі перспективи у взаємодії дошкільної та шкільної освіти, а як результат - позитивні досягнення у навчанні та вихованні підростаючого покоління.

«Бажаємо нашим педагогам, щоб їх професіоналізм, мистецтво викладання були невичерпними, а наші слова вдячності надавали сили та бажання працювати на благо та розвиток нашого суспільства», - щирі слова від батьківського комітету старшої групи №3.

Дошкільне дитинство повинно бути найщасливішим періодом у житті кожної дитини - вважає колектив дошкільного підрозділу НВК, саме тому сьогодні йде дорогою нових звершень та сподівань!

Тетяна САФОНОВА

Фото Генічеський НВК № 3

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон