Мангер: Ми розширили спектр послуг безкоштовної діагностики на Херсонщині

Понад 170 000 медичних оглядів безкоштовно провели медики за 4 місяці.

З грудня 2016 року почала працювати Програма з надання медичних досліджень для населення за рахунок обласного бюджету.

Спочатку в перелік безоплатних увійшли 4 послуги: загальний аналіз крові, аналіз крові (цукор), аналіз сечі, рентгенографічне обстеження грудної клітини.

Все це доступно в медичних установах обласного значення.

«Депутати обласної ради прекрасно розуміють, що в сьогоднішніх умовах багато жителів області не можуть собі дозволити провести елементарні медичні дослідження. Тому було прийнято рішення здійснювати деякі медичні послуги за рахунок обласного бюджету, безкоштовно для населення. Це нововведення підтримала більшість депутатів», – прокоментував програму голова обласної ради Владислав Мангер.

Таким чином, бюджет області вже виділив на ці цілі близько 6,5 млн. грн. З огляду на високий попит на отримання безоплатної первинної медичної діагностики, спектр послуг вирішили розширити.

За умови, що на рахунку медустанови залишилися невикористані кошти, до вже згаданих вище досліджень тепер можна буде додати БЕЗКОШТОВНІ біохімічний аналіз крові, аналіз крові на вірусні гепатити, електрокардіографія, мамографічний огляд.

Чітке виконання програми Владислав Мангер тримає на особистому контролі: «Звичайно, періодично нам доводиться стикатися з випадками недбалого ставлення до своєї роботи з боку медиків, нам іноді надходять скарги стосовно відмов провести ті чи інші дослідження, що входять до переліку безкоштовних.

Однак ще жодного разу не було випадку, щоб, втрутившись, ми не забезпечили пацієнтам захист. Апарат обласної ради і депутати постійно контролюють виконання даної програми», – запевнив Мангер.

Крім того, голова обласної ради підкреслив, що жителям області також слід бути пильними і відповідальними. Зіткнувшись з проблемою при проходженні медобстеження, що входить до переліку безкоштовних послуг, слід негайно сповістити про це.

«Без допомоги громадськості нам не вдасться навести порядок у медичній сфері. Навіть при всьому нашому великому бажанні. Тому я прошу всіх поставитись до даної справи максимально відповідально: медикам – чесно виконувати свою роботу, а відвідувачам рекомендую не замовчувати кричущі факти.

Як і раніше, працює гаряча лінія, куди всі можуть звернутися і залишити скаргу, якщо вам відмовилися робити вищеперелічені дослідження в лікарнях обласного значення», – наполягає голова Херсонської обласної ради Владислав МАНГЕР.

P.S. Телефон гарячої лінії Херсонської обласної ради з питань надання безоплатної первинної медичної діагностики: 0-800-507-574 (безкоштовно), (0552) 45-51-89.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон