Херсонщина багата на таланти

Херсонська область багата на юних, талановитих дітлахів, які займаються творчістю та у майбутньому мріють стати справжніми зірками.

Але не у всіх юних талантів є можливість себе проявити. Дітлахи проживають у віддалених від обласного центру районах, селах, і не у всіх родин знайдуться кошти аби везти дитину задля виступу аж в Херсон.

Так і губляться по-справжньому щирі дитячі мрії, які можуть ніколи не стати реальністю. Але, як відомо, світ не без добрих людей.

Ось і на Херсонщині знайшлися люди, яким не байдужі дитячі мрії та переживання, люди, які допомагають талановитим дітям Херсонщини відкрити свій талан для всіх!

Вчора в обласному центрі у ККЗ «Ювілейний» відбувся Заключний етап третього сезону Першого телевізійного фестивалю дитячої та юнацької творчості «Таврійська зірка», який покликаний розкривати талант обдарованих дітей Херсонщини.

Велика зала «Ювілейного» була просто переповнена: юні виконавці, їхні викладачі, батьки, гості та спонсори фестивалю.

І це й не дивно, адже перший телевізійний фестиваль дитячої та юнацької творчості «Таврійська зірка» розпочався чотири роки тому.

За цей час він набув великої популярності. Організатор фестивалю – телеканал «ТВій ПЛЮС», генеральний директор - Заслужений журналіст України Лариса Кравченко.

«Гала-концертом ми завершуємо третій сезон телефестивалю «Таврійська зірка». Телебачення – це не лише велика інформативна сила, а сила єднання. І наш фестиваль розширює свої межі, свої горизонти. Участь у ньому хочуть взяти діти вже не тільки з інших міст України, а й навіть інших країн: Польщі, Грузії, Туреччини, Болгарії. А це означає, що завдяки високому мистецтву дитячої творчості, про Херсонщину більше знатимуть у світі», - зазначила генеральний директор телеканалу «Твій ПЛЮС», Заслужений журналіст України Лариса Кравченко.


Сьогодні фестиваль «Таврійська зірка» - такий єдиний в Україні і телеканал «ТВій ПЛЮС» має свідоцтво про авторське право.

Один сезон фестивалю складається із кількох етапів:

1) Відбірні тури

2) Зйомки відеокліпів з показом на телеканалі «ТВій ПЛЮС» та в інтернеті.

3) Майстер класи із відомими діячами мистецтв

4) Гала-концерт, на якому оголошуються переможці фестивалю і спільні виступи на сцені із відомими артистами.

За три сезони участь у фестивалі взяли понад 2 тисячі юних вокалістів, хореографів, музикантів і читців. Кастинги у телевізійному проекті телеканалу "ТВІЙ ПЛЮС" - "Таврійська зірка" - відбулися у багатьох районах Херсонщини

Завдяки фестивалю «Таврійська зірка» деяких учасників першого та другого сезонів помітили та запросили на всеукраїнські шоу та конкурси, такі як «Голос країни. Діти», Х-фактор та «Танцюють всі».

Лише для учасників «Таврійської зірки» організатори фестивалю влаштовували справжні гастрольні тури берегом Чорного моря. Хлопці та дівчата виступали у Залізному порту, Лазурному.

А ще, учасники фестивалю виступали із благодійними концертами на підтримку української армії, зібрані кошти пішли на потреби захисників вітчизни в зону АТО. Також чимало концертів учасники фестивалю представили військовим Херсонщини.

Із більш ніж 500 заявок на участь у третьому сезоні Першого телевізійного фестивалю дитячої та юнацької творчості "Таврійська Зірка" переможцями за результатами оцінок професійного журі та Інтернет голосування стало 45 талановитих колективів та виконавців.

Усі вони вчора були нагороджені, в свою чергу дітлахи подарували присутнім чудовий концерт. Тож, вчора Херсон був просто переповнений талантами, юними зірками – «Таврійськими зірками».

Тетяна ГОЛУНОВА
фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон