Олександр Мироненко: Давайте розвивати журналістську спільноту Херсонщини разом!

З таким закликом і конкретними пропозиціями щодо його втілення у життя звернувся до журналістської спільноти Херсонщиничлен НСЖУ, директор радіо "Херсон FM" Олександр Мироненко

Нагадаємо, вчора 30 березня у Херсоні відбулася звітно-виборча конференція Херсонської обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Кандидатом на посаду керівника цієї організації був Олександр Мироненко, який виступив зі своєю програмою розвитку журналістської спільноти на Херсонщині.

Програма Олександра Мироненка мала великий інтерес і бурхливе в журналістських колах, тому пропонуємо всім ознайомитися з основними тезами цієї програми розвитку:

- Перший крок. Молодим журналістам сприяти професійному зростанні, в організації семінарів-тренінгів. Розробити проект таких навчань та підписати угоду про співпрацю з іншими обласними організаціями НСЖУ. В рамках проекту проходити стажування в інших областях України, взамін на стажування журналістів у Херсоні.

Ветеранам журналістики - пошана та увага, для них раз на квартал організовувати творчі вечори та зустрічі з сучасними письменниками та поетами, які приїздять до Херсона. У нас є можливість і умови запрошувати їх до нас.

На ТРО «Софія» записати цикл передач «Історія херсонської журналістики», куди будуть запрошуватися ветерани журналістики та розповідати про «розбудову» ЗМІ на Херсонщині.

- Крок другий. Створили при ХОО НСЖУ Центр для написання проектів та грантів. Ми залучатимемо наших членів Спілки до написання грантів для ЗМІ Херсона та області. Зазвичай більшість грантів надаються Громадським організаціям, а не ЗМІ. І якщо проекти будуть виграватися, від цього виграватимуть і редакції, окремі журналісти.

- Крок третій. Юридична підтримка комунальних друкованих ЗМІ в період роздержавлення, активний захист прав та інтересів всіх без виключення членів Спілки.

- Крок четвертий. Я п'ять років поспіль є організатором тенісного турніру у Херсоні. Маю досвід проведення та залучення спонсорів. Зможу організовувати подібні змагання для журналістів.

- Крок п'ятий. Планую створити на базі ХОО НСЖУ рекламний відділ, завдяки якому зможуть заробляти на рекламі районні газети та радіо, інтернет - видання. Частину зароблених грошей будемо спрямовувати на підтримку молодих журналістів та ветеранів журналістики.

Прошу тих, хто хоче долучитися до цього проекту, підтримати мене та надати свої контакти для подальшої співпраці.

Давайте розвивати журналістську справу на Херсонщині разом!

Олександр МИРОНЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон