Андрій Дмитрієв: В Херсонській міській раді процвітає політична корупція

Своїми думками про ситуацію, яка склалася у Херсонській міській раді поділився з "Херсонцями" депутат міськради, голова постійної комісії з питань бюджету, лідер фракції та регіональної організації "Об'єднання САМОПОМІЧ" Андрій ДМИТРІЄВ.

Як відомо, 15 лютого у Херсонській обласній раді відбулася розширена нарада з питань соціального формату щодо тарифоутворення...

Не зрозуміло, чи матиме конкретні результати цей двохгодинний політичний піар у супроводі чисельних телевізійних камер.

Однак беззаперечним є той факт, що представники майже усіх впливових політичних сил, обласної ради та адміністрації гостро висловилися щодо роботи міської виконавчої влади та дали їй незадовільну оцінку.

Присутні наголошували, що місто потребує термінових змін, і не лише через транспортне питання, яке стало каталізатором скликання наради в такому форматі.

«На сьогоднішній день в міській раді процвітає політична корупція. Деякі депутати ще досі не можуть визначитися – чи вони очолюють комунальні підприємства або є депутатами та сумлінно виконують свої функції, - наголосив у своєму виступі на нараді в ОДА депутат міської ради Андрій Дмитрієв.

- Очолювана міським головою виконавча влада – і це сьогодні констатують всі політичні сили, - призвела місто до жахливого стану. Сміття тижнями не вивозиться, дороги, на які виділяються з міського бюджету чималі суми – не ремонтуються належним чином. Тарифи беруться «зі стелі» та ніхто не збирається думати як їх оптимізувати.

Проте з перевізниками «в єдиному пориві» був підписаний тариф у 5 гривень без жодного економічного обґрунтування та обговорення цього питання у публічній площині. Секретар міської ради Олена Урсуленко не перший день намагається отримати рішення виконкому щодо підвищення тарифів на проїзд, депутати збирають сесію, щоб розібратися у цій справі.

Але чому на ці процеси дивляться з боку і не втручаються СБУ, прокуратура, поліція?», - задав резонне запитання Андрій Дмитрієв.

Також депутат зупинився на проблемній ситуації з фінансуванням медичної галузі: «Сьогодні багато депутатів тут говорили дуже розумні та правильні слова, але ж 26 грудня, коли розглядали бюджет та йшла мова про необхідність профінансувати зарплатню медичним працівникам, з незрозумілих причин не стали за це голосувати! Чому ви не голосували за виділення 30 мільйонів гривень?

Ось тепер через вашу зарозумілу позицію не профінансовано в повному обсязі харчування у лікарнях для ветеранів та дітей, наркозні медикаменти, зарплатня та інше. Я неодноразово наголошував і буду надалі відстоювати свою позицію – розгляд бюджету це не огульна справа.

Усі витрати мають бути обґрунтовані, проведені через систему "Прозорро", при фінансуванні комунальних підприємств має надаватися уся кошторисна документація. Ті, кому це не подобається, не залишать спроб зняти мене з голови бюджетної комісії, але моя позиція залишиться незмінною», - наголосив Андрій ДМИТРІЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон