Новий театральний сезон відкрито!

Вчора, 14 жовтня, Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша відсвяткував свій 80-(185) ювілей, а це значить, що вже стартував новий театральний 81-(186-й) сезон, який приховує в собі безліч сюрпризів.

А почалися вони з вчорашнього дня.

До ювілею в Храмі Мельпомени відкрився власний театральний музей.

За словами директора театру Олександра Книги, святкуючи ювілей театру, не можна не віддати шану всім, хто віддано йому служив протягом усіх років та продовжує там працювати.

Тому велика херсонська театральна родина створила в облмуздрамтеатрі власний куточок історії.

Відтепер в музейній кімнаті можна побачити старовинні костюми, ескізи декорацій, листи від прихильників театру, фотографії акторів та інші речі.

«Є тут у нас такі екземпляри п'єс, які режисери переписували від руки та працювали з ними. Зібрані фотографії з наших гастролей 50-60-70 роки. Знаходяться тут твори Куліша, коли тут перебував його син, та особисто підписав книжечку», - розповідає завідуюча літературним відділом театру Любов Калюжна.

«Знаходяться тут і макети з деяких вистав. Є тут патефон, справжній, не бутафорський. В деяких виставах він у нас використовувався», - говорить Олександр Книга.

«Загалом, історичне багатство, яке у нас є, поступово будемо до людей виносити. Щоб і театрали наші розуміли, і народні, і заслужені, що перед ними були такі люди, до яких нам ще тягнутися й тягнутися», - зазначає директор херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша.

Окрім музейної кімнати, вчора на херсонців ще чекали сюрпризи. Наприклад, на театральній площі перед театром, відбулося феєричне шоу мильних бульбашок, парад яскравих костюмів. Тому, порцію гарного настрою гості театру отримували ще до власне його відвідування.

А вже в самому Храмі Мельпомени відбулися урочисті заходи. Директор театру Олександр Книга привітав глядачів з відкриттям нового театрального сезону. Також під час урочистостей були нагороджені працівники театру.

«Вітаю театралів Херсонщини з Днем Народження театру. Нашому театру – 185 років! Багато це, чи мало - судити вам. Але ми намагаємось глядача весь час дивувати. Дивувати виставами, музикою, своїми серцями. Думаю, в цьому сезоні буде ще дуже багато сюрпризів», - зауважив Олександр Книга.

Після урочистостей херсонці переглянули виставу за Іваном Котляревським «Енеїда», режисер якої Сергій Павлюк.

А вже сьогодні в Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Миколи Куліша – прем'єра вистави «Каліка з острову Інішмаан» за п'єсою Мартіна МакДонаха. Перекладач - Віктор Морозов. Режисер вистави – Сергій Павлюк. Тож, новий театральний сезон розпочався, не пропустіть його творчих сюрпризів!

Тетяна ГОЛУНОВА
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон