Олег Березюк: На Херсонщині я почув стогін людей, які просто не уявляють як вижити

Про це, під час недавнього робочого візиту на Херсонщину, говорив народний депутат України, голова фракції «Об'єднання «Самопоміч» у Верховній Раді Олег Романович Березюк.

Не дивлячись на спекотну погоду, на зустріч з Олегом Березюком та кандидатом в народні депутати від «Самопомочі» по 183 округу Ігорем Дударем прийшли мешканці Чорнобаївки, Херсона, Білозерки.

Розмова була гострою та відвертою, люди емоційно висловлювали своє ставлення до подій у Верховній Раді, до ситуації в країні, нарікали на низькі пенсії та не підйомні тарифи, ділилися своїми конкретними проблемами.

Кожну проблемну ситуацію, з якою звернулися до народного депутата мешканці Херсонщини, Олег Березюк взяв на особистий контроль: «На Херсонщині дуже напружена ситуація, - наголосив нардеп по завершенню робочої поїздки:

- Я почув не те що нарікання, я чую стогін, особливо старших людей, які просто не уявляють своє життя. Як можна вижити в цій ситуації, і не тільки тому що тарифи великі, за тарифи не переживають, бо знають, що будуть мати субсидії.

Вони переживають, як вони можуть вижити на пенсію, коли вона у когось 950 , 1200 , 1488 гривень, при цьому що рахунки на лікування в деяких на 459, або навіть 900 гривень. А ще треба щось поїсти, в щось вдягнутися. Ситуація дуже напружена.

Я взяв всі конкретні чеки з аптек, конкретні пенсійні розрахунки і буду розмовляти з прем'єр-міністром України і Президентом про те, що так бути не може. Ми мусимо дбати не тільки про держбюджет, держава мусить дбати про бюджет кожної родини», - наголосив Олег Березюк.

Представляючи херсонським виборцям кандидата в народні депутати від «Об'єднання «Самопоміч» Ігоря Дударя, Олег Березюк зазначив: «Херсонська партійна організація була однією з небагатьох в нашій партії, яка провела дуже демократичний праймеріз. Було два кандидати від партійного осередку, які на політраді провели свої презентації програм та бачення.

Розглянувши досвід, презентації та бачення кожного, ми підтримали рішення Херсонської організації. Я вважаю, що Ігор Дудар є людиною, яка має досвід управлінської діяльності, депутатської, досвід роботи в громадській організації і бізнесі, має ще сильні людські принципи, які абсолютно співзвучні з принципами політичної партії Самопоміч.

Сподіваємося, що Ігор Дудар витримає цю довіру і буде якісним кандидатом, переможе – і буде якісним народним депутатом. Тому що треба відстоювати інтереси громад.

Ми вважаємо, що сила цієї держави не в Києві, і не в парламенті. Сила цієї держави – на місцях – в Херсоні, Каховці, Одесі, Чорноморську. Для цього треба мати сильну команду в парламенті, яка б відстоювала децентралізацій ні процеси по суті, а не по формі, як зараз пробують це зробити», - наголосив Олег Березюк.

Записала Марина УСЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон