У Цюрупинську відкрився п’ятий садочок

В День народження іменинника не можна залишати без подарунка, тому Цюрупинськ, який минулої суботи святкував 931-у річницю від дня свого заснування, свій подарунок отримав, та ще й який!

Цюрупинчани, у яких вдома зростають дошкільнята, дуже тішаться значимою подією у житті міста – відкриттям дитячого садочка №1.

Усім відомо, що життя в Цюрупинську просто кипить - місто омолоджується, у ньому щороку народжується все більше і більше малюків. Але діючі дитячі садки переповнені і черги до них зростають.

Тому відновлення функціонування дитячого садка №1, на якого так чекали мешканці міста, для влади Цюрупинська було першочерговим завданням.

Нагадаємо, що цієї весни у даному садочку завершився ремонт, але через зміни у законодавстві, які тоді відбулися, цюрупинчани ризикували залишитися без нього. Та міський голова Цюрупинська Василь Плотніков, як і обіцяв мешканцям міста, зробив все, що від нього залежить аби вирішити раптову проблему.

І таки вирішив! Не дивлячись на скептичні пророкування долі садочка №1 окремих громадян, 12 вересня на його подвір'ї вже було голосно та гамірно – поріг переступили маленькі вихованці.

«Одинадцять років стояло приміщення та рушилось. Сподіваюся, що далі ми будемо розбудовувати і ще два приміщення, бо в Цюрупинську 280 дітей стоять у черзі. Тут буде розміщено близько 70, тому у нас величезна потреба в розширенні цього дитсадка та інших дошкільних навчальних закладів. Що стосується фінансування – з державного бюджету було виділено 900 тисяч, але їх заплатили набагато менше, тому 370 тисяч ми платили самі. Ремонт садка – це і будівля, і огорожа, і майданчики – все це входить у вартість ремонту. Для дітей нам нічого не шкода. Майбутнє за дітьми!», - говорить міський голова Цюрупинська Василь Плотніков.

Батьки малюків, які відтепер мають змогу ходити до садочка, у свою чергу дуже дякували меру міста та усім тим, хто прийняв участь в його відновленні та реконструкції.

Одним з таких людей став підприємець Євген Рищук, який вже давно співпрацює з Цюрупинською міськрадою. Цього разу підприємець подарував дитячому садочку №1 проектор та екран, завдяки яким дітлахи зможуть дивитися мультфільми, вивчати літери, словом, розвиватися.

«Багато хто в нас не вірив. Але ми набралися сил, за три місяці спрацювалися та відкрили наш садочок», - підсумувала завідувач дитячого начального закладу №1 Світлана Захарченко.


Тетяна БОЙКО, фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон