Рада нарешті схвалила закон про проведення місцевих виборів

Верховна Рада з другої спроби схвалила закон про проведення місцевих виборів.

За відповідне рішення проголосували 252 народних депутати.

Законом внесено до Закону "Про вибори депутатів Верховної Ради АРК, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" численні зміни, які стосуються майже всіх етапів виборчого процесу.

Зміни, внесені законом, дозволяють проводити вибори депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів можуть проводитися одночасно з виборами президента або народних депутатів.

У законі "вдосконалено правовий статус офіційних спостерігачів, надано їм статус суб'єктів виборчого процесу, а також розширено перелік їх прав", - йдеться у пояснювальній записці.

Закон також змінює процедуру формування територіальних виборчих комісій, підстави дострокового припинення повноважень членів виборчих комісій, а також змінено спосіб призначення їх керівництва.

Прийнявши закон, Рад підвищила вимоги до кворуму на засіданнях територіальних та дільничних виборчих комісій, та прийняття ними рішень.

Окремими питаннями, через які розгорілась дискусія, були питання створення ТВК у Києві та Одесі і проведення виборів у містах з понад 500 тисячами виборців у два тури.

Однак обидва питання Рада не підтримала, але має намір повернутися до двохтурових виборів у Києві в окремому законі.

Українська правда

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон