Обов’язки голови НСЖУ виконуватиме Сергій Томіленко

На час, поки голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко керуватиме Державним комітетом з телебачення та радіомовлення, обов'язки керівника НСЖУ виконуватиме перший секретар Спілки Сергій Томіленко.

Таке рішення ухвалив Секретаріат НСЖУ на засіданні 27 березня. В ході обговорення порушувалося питання можливості виконання Олегом Наливайком обов'язків голови НСЖУ на громадських засадах.

Однак ця норма не передбачена Статутом НСЖУ. Водночас, відповідно до Кодексу законів про працю за обраним на з'їзді Спілки у квітні 2012 року Олегом Наливайком зберігається можливість повернення на посаду голови НСЖУ (згідно законодавства у разі переходу працівника на виборну посаду в державних органах після закінчення їх повноважень за виборною посадою їм надається попередня робота).

Відповідно до пункту 27 Статуту Національної спілки журналістів України у разі відсутності голови його обов'язки виконує перший секретар Спілки. Тож, до закінчення повноважень Олега Наливайка на посаді голови Держкомтелерадіо чи до проведення чергового або позачергового з'їзду НСЖУ обов'язки голови виконуватиме Сергій Томіленко.

Служба інформацii НСЖУ

Довідка: Сергій Томіленко - перший секретар НСЖУ (з 2012р.). Працював головним редактором Черкаської обласної газети «Нова Доба» (1998-2011рр.), є засновником інформаційного агентства «Прочерк» (www.procherk.info).

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон