Журналісти Росії та України працюють разом!

Спілки журналістів Росії та України спільно реагуватимуть на скарги про порушення прав журналістів у Криму

Союз журналістів Росії, Національна спілка журналістів України та Незалежна медіа-профспілка започатковують гарячу лінію реагування на порушення прав журналістів у Криму.

Медіа-організації звертають увагу, що зараз у Криму багато українських та іноземних журналістів, але багато хто з них є фрілансерами, тому не можуть надати відповідні документи, які Кримський парламент вимагає для акредитації для роботи на референдумі. НСЖУ, НМПУ та СЖР наголошують, що міжнародна прес-карта МФЖ, посвідчення спілок та профспілок журналістів також дають право на збір інформації.

Голова Союзу журналістів Росії Всеволод Богданов закликає поважати права журналістів, а самих журналістів – не допускати спотворення фактів у матеріалах про події в Криму.

Журналісти можуть повідомляти про порушення їхніх прав, провокації та інші неправомірні дії представникам СЖР, НЖСУ та НМПУ.

Від Союзу журналістів Росії скарги прийматиме секретар СЖР Павло Гутіонов: gutiontov@mail.ru та секретар СЖР, віце-президент Європейської федерації журналістів Надія Ажгіхіна: azh@ruj.ru.

Від НСЖУ та НМПУ – відповідальний секретар Незалежної медіа-профспілки Оксана Винничук: vynnychuk@ukr.net, тел.: (050)356-57-58.

Служба інформації НСЖУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон