Вілкул пропонує свою Концепцію для вирішення кримської проблеми

Розширення прав і повноважень регіонів - як фінансових, так економічних і гуманітарних – має бути враховано при розробці плану врегулювання конфлікту в Криму. Водночас ніхто не має права робити замах на територіальну цілісність України.

Про це написав екс-віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул на своїй сторінці в Facebook.

«Усі політичні сили, всі українці повинні об'єднатися навколо ідеї збереження Незалежної України в її територіальних кордонах! Влада негайно має представити план врегулювання конфлікту в Криму. Критично важливим рішенням має бути розширення прав і повноважень регіонів - як фінансових, так економічних і гуманітарних», - підкреслив Вілкул.

Україна різна, але для нас вона одна - вона наша Батьківщина, сказав він, нагадавши про вже наявні напрацювання для зміцнення міжрегіональної злагоди.

«Існує розроблена під моїм керівництвом в Кабміні Концепція розвитку місцевого самоврядування, яка пройшла обговорення в більш ніж 10 тисячах територіальних громад. З невеликими доопрацюваннями, що стосуються прискорення її реалізації, вона має бути прийнята і впроваджена на практиці. Це може бути аирішенням як для Криму, південного Сходу, так і для західних областей України», - вважає Вілкул.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон