Майданівці обіцяють перевірити, чи відповідатимуть члени нового уряду їхнім критеріям

Уряд України має бути сформований з професіоналів, які мають незаплямовану репутацію, а не з партійних функціонерів.

Про це йдеться у заяві "Кола довіри Майдану" - групи громадських активістів, які представляють Автомайдан, медиків, воїнів-афганців, "Правий сектор" тощо.

Серед авторів заяви - Сергій Поярков (Автомайдан), Ольга Богомолець (медик), Дмитро Ярош ("Правий сектор"), Олег Михнюк, Володимир В'ятрович (історик), Руслана Лижичко (активістка Євромайдану, співачка), Святослав Вакарчук (співкак, лідер гурту "Океан Ельзи") та інші, повідомляє Радіо Свобода.

За вимогами Майдану, членами Кабінету Міністрів не можуть бути особи, що входять до списку ста найбагатших людей країни, керівники органів виконавчої влади та співробітники Адміністрації Президента, які працювали на посадах з 2010 року.

Досвід роботи кандидата в галузі має бути щонайменше сім років, п'ять з яких на керівній посаді. Утім, ця вимога не поширюється на силові відомства - МВС, Міністерство оборони, Службу безпеки.

Претенденти на міністерські посади мають пройти перевірку на непричетність до порушень прав людини і відсутність інформації про корупцію.

"Ми перевіримо за цими критеріями кожного конкретного кандидата, якого запропонує нова парламентська більшість, і доповімо про результати. Кожен член уряду повинен отримати схвалення Майдану", - підкреслюється в документі.

При цьому зазначається, що самі учасники Кола довіри Майдану на керівні посади не претендують, ідеться в заяві.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон