З сьогоднішнього дня херсонці будуть по-новому реєструвати нерухомість

Сьогодні набувають чинності нові правила реєстрації нерухомості, згідно з яким громадяни зможуть реєструвати нерухомість через пошту.

Як повідомляв голова Укрдержреєстру Дмитро Ворона, насамперед вдосконалена процедура надання послуг з реєстрації похідних прав. "Сьогодні є можливість реєструвати похідні права в окремому розділі нашого реєстру і вже немає необхідності реєструвати спочатку право власності, а потім, наприклад, право оренди", - сказав він.

Разом з тим, як розповів Ворона, удосконалено порядок реєстрації інвестиційної нерухомості, також значнозменшиться пакет документів для реєстрації новобудов.

"Раніше кожен громадянин, який інвестував в багатоквартирний житловий будинок, повинен був для реєстрації своєї квартири принести повний перелік документів на весь будинок. З 12 лютого приносити певний пакет документів на будівлю забудовники, а кожен громадянин буде надавати документи тільки окремо на свою квартиру", - розповів голова Укрдержреєстру.

Також, за словами Ворони, у громадян буде можливість реєструвати права на нерухомість з допомогою "Укрпошти".

Gazeta.ua

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон