У херсонських школярів братимуть відбитки пальців?

Українським батькам пропонують заводити на дітей ідентифікаційні картки.

Пілотний проект уже стартував в Івано-Франківську, а з 2014 року цей досвід пошириться по всій країні, пишуть Вести.

«Картку ми будемо роздавати на батьківських зборах у школах», - розповів начальник управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України Олексій Лазаренко.

За його словами, батьки разом з дітьми будуть заповнювати їх і зберігати вдома - якщо раптом щось трапиться - батьки прийдуть в міліцію з карткою.

Картка являє собою чотиристорінкову книжечку, де крім анкетних даних, вказуватимуть звички і захоплення дитини (наприклад , підліток любить якийсь гурт, і якщо він піде з дому, то логічно буде шукати його в сусідньому місті на концерті ) , дані про здоров'я ( алергія або інші хвороби ).

«Є рядок для відбитків пальця і місце, куди кріпиться волосина - це якщо, не дай бог, потрібне впізнання», - каже Лазаренко.

Батьки добровільно заповнюють картку, а оновлюватися вона буде раз на рік.

Слідчий з РВВС у Запоріжжі Олег Вакулов вважає новинку корисною.

«Ми шукали кілька місяців тому хлопчика, який пішов з дому. Була б картка, ми б відразу поїхали до його кращого друга у Дніпропетровськ, а так його мама розгубилася. У результаті ми втратили півтора тижні», - зазначає Вакулов.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон