Президент України дав доручення розслідувати сміттєву блокаду Львова

Під час представлення голови ЛОДА Президент України з мером Львова обговорили питання сміттєвої блокади Львова, вирішення проблеми поводження з ТПВ та покарання осіб, які призвели до цієї блокади і загибелі людей на полігоні.

Міський голова Львова коротко розповів про всі кроки, вчинені містом задля вирішення питання поводження з ТПВ, зокрема, про підготовку до будівництва сміттєпереробного заводу. Андрій Садовий попросив Президента України провести чесне розслідування щодо сміттєвої блокади і загибелі людей на полігоні.

«Зараз відбувся етап тендеру, з 11 компаній залишилось 5. Тендер відбувається за правилами Євросоюзу, тому що нашими партнерами є Європейський банк реконструкції та розвитку.

Ми очікуємо на вересень вже фінальне рішення по одній компанії, яка буде будувати завод, і в цьому році ми це розпочинаємо. Термін будівництва — два роки. Гроші є, ділянка є, проект готовий. Єдине що треба — щоб не було провокацій, щоб не було різних блокад. І я думаю, що якщо будуть гідні люди працювати в правоохоронній системі, тоді все буде добре.

Єдине прохання, щоб нарешті почалось реальне розслідування, і ті нелюди, які підпалили полігон і які робили оцю блокаду, були покарані. Тому що це і великі матеріальні збитки і це загиблі люди. Я би дуже просив, щоб було розслідування. Для мене це питання честі", — сказав мер Львова.

Відтак відбулась розмова, в ході якої обговорили питання сміттєвої блокади Львова та покарання осіб, які призвели до цієї блокади і загибелі людей на полігоні.

«Я неодноразово озвучував цю інформацію — колишній Президент України Петро Порошенко пропонував мені підписати угоду. Згідно з цією угодою блокада мала би знятися, якби фракція Самопоміч у парламенті займала іншу позицію. Я на цей зговір не пішов принципово.

Я готовий максимально працювати зі слідством. Якщо будуть відповідні справи відкриті, міська рада надасть всю необхідну інформацію, тому що для мене важлива об'єктивність, і для мене важливий є чесний результат. Це важливо для всіх — для Львова, для України", — додав Андрій Садовий.

«Ці заяви, які озвучив пан Садовий, це можна вважати заявою про злочин. Це екологічна безпека країни, це екологічна безпека цілого міста. Таку заяву про злочин треба внести в Єдиний державний реєстр. І я думаю, що Служба безпеки України може і має обов'язок ефективно розслідувати, хто давав команди, кому давав команди, як виконувались ці вказівки, як блокували, які були підрозділи задіяні.

І відповідних посадових осіб, якщо це було порушення трудової дисципліни, то таких осіб треба звільнити, а тих, хто давав такі вказівки, треба притягнути до відповідальності», — наголосив в ході розмови Андрій Богдан, голова Адміністрації Президента України.

«Рік часу мільйонне місто тримали в облозі, машини зі сміттям з інших областей повертали з мигалками в супроводі поліції — це недопустимі речі. Це є злочин проти гідності людей», — акцентував Андрій Садовий, міський голова Львова.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон