Щоб на Херсонщині був «Спорт для всіх»

За це виступає директор комунальної установи Херсонської обласної ради «Спорт для всіх» Сергій Ротонос, якого депутати звільнили,а тепер Херсонський міський суд відновив на робочому місті, - про що він сам повідомив на прес-конференції.

Директора КП «Спорт для всіх» Сергія Ротноса було звільнено з посади 29 грудня минулого 2017 року.

Формальною причиною звільнення спортивного функціонера були прогули - відсутність на робочому місці, які він заперечив і зміг доказати безпідставність цих звинувачень в суді.

Зі слів Сергія Ротоноса, насправді його звільнення це помста декількох депутатів Херсонської обласної ради за діяльність створеної ним громадської організації «Спорт для всіх. Інфо», яка, намагається зробити прозорим і чесним розподіл коштів, які виділяються на розвиток спорту і викриває корупційні схеми у цій галузі.

В громадську організацію «Спорт для всіх. Інфо» увійшли спортсмени, тренери та громадські діячі. Організація заявила про початок моніторингу ситуації у спортивній галузі Херсонщини, і вручатиме її окремим представникам «червону картку» – як дискваліфікованим гравцям у футболі та хокеї.

"...Підвівши підсумки цього року, з упевненістю можу сказати, що кількість людей, які кидалися на певні дії як торпеди, зменшилася в рази.

Завдяки тому, що були постійні зустрічі, спілкування, тобто ми дійшли до кожного спортсмена і тренера, багато хто зрозумів, що в першу чергу треба виконувати норми закону і не піддаватися на провокації та примітивні маніпуляції.

Ми вважаємо, що перший рік у громадської організації «Спорт для всіх. Інфо» успішний", - заявив Сергій Ротонос і розказав - як далі буде діяти він та його прибічники:

1. Офіційне звернення до голови облради. Прохання створити робочу групу і розслідувати цей випадок. Акцентувати увагу на цій ситуації, щоб в подальшому не було подібних дій від посадових осіб.

2. Звернення до правоохоронних органів з вимогою розслідування випадків перевищення повноважень і складання завідомо неправдивих офіційних документом посадовими особами органу місцевого самоврядування.

3. У разі необхідності, звернення до суду з вимогою примусового внесення фактів порушення законодавства в ЕРДР і початком розслідування.

4. Здійснення громадського контролю за фактом нанесення збитку, заподіяного комунальному закладу від посадових осіб, винних (за рішенням суду) у збитках обласного бюджету.

5. Висвітлення акцій організації на Центральному спортивному порталі Херсонській області та у соціальній мережі Фейсбук на сторінці ГО «Спорт для всіх. Інфо».

Тетяна САФОНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон