Херсонським дорогам встановлять «термін придатності»?

Міністерство інфраструктури України пропонує чітко закріпити в будівельних нормах гарантійні терміни служби автомобільних доріг. Про це заявив глава міністерства Володимир Козак, виступаючи у Верховній Раді в п'ятницю, 21 червня.

"Для підвищення якості будівництва доріг запропоновано внести зміни в державні будівельні норми, де чітко визначити гарантії: для земляного полотна - не менше 10 років, для мостів і шляхопроводів - не менше 10 років, для дорожнього покриття не менше трьох років", - сказав міністр.

За його словами, також планується ввести фінансову відповідальність підрядника за неякісне виконання робіт.

"З питання підвищення якості ми активно співпрацюємо зі Світовим банком, є попередня домовленість щодо проведення інжиніринговою компанією зі світовим досвідом аудиту системи контролю якості виконання дорожніх робіт в "Укравтодорі", додав Козак.

Як повідомлялося, Україна має намір посилити відповідальність за порушення правил проїзду великогабаритного транспорту і перевищення його допустимої ваги.

Інтерфакс-Україна

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон