Сьогодні – Міжнародний день сім'ї

Сьогодні відзначається Міжнародний день сімей, проголошений резолюцією Генеральної асамблеї ООН в 1993 році.

Свято дає можливість привернути увагу державних органів, місцевого самоврядування та громадськості, у тому числі громадських організацій, до проблем сім'ї, до проведення заходів, цільових акцій на підтримку сім'ї, зазначають в ООН.

"Сім'я є основою суспільства, і зв'язок поколінь сприяє збереженню пам'яті про це протягом десятиліть У нинішньому році Міжнародний день сімей дасть нам можливість прославити ті відносини, які існують між усіма членами цього чудового утворення – сім'ї», - йдеться в посланні генерального секретаря ООН Пан Гі Муна з нагоди свята.

Крім того, зазначає Пан Гі Мун, міжнародний день сімей дає можливість подумати про те, як явища в соціально-економічній сфері позначаються на сім'ях, і яких заходів можна було б вжити для зміцнення сім'ї.

Він додав, що безробіття змушує багатьох молодих людей покладатися на допомогу своїх батьків довше, ніж їм хотілося б.

В ООН також вважають, що успіхи у вирішенні завдання продовження життя приводять до того, що через недостатній розмір пенсій догляд за літніми людьми вимагає все більше уваги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більшість молодих американців не вважає традиційні сім'ї обов'язковим атрибутом сучасного життя, кажуть дослідники з компанії uSamp.

РІА Новости

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон