Ударівці хочуть забирати водійські права у маршрутників за базікання по телефону

Водіям скоро можуть почати виписувати штрафи від 850 до 1275 грн.

В УДАРі пропонують збільшити штрафи для водіїв маршруток за користування мобільними телефонами під час керування транспортним засобом, пише УНІАН.

Відповідний проект закону "Про внесення змін до статті 1212 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності водіїв при наданні послуг з перевезення пасажирів, за користування засобами зв'язку" зареєстрований у ВР народним депутатом Олександром Мочковим.

Передбачається встановлення штрафу від п'ятдесяти до сімдесяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1275 грн) для водіїв маршруток та автобусів, що здійснюють міжміські чи міжнародні перевезення. Якщо ж водій вдається до повторного подібного порушення протягом року, то його очікуватиме позбавлення права керувати транспортними засобами на термін від одного до трьох років.

Як зазначив О.Мочков, використання водіями під час руху транспорту засобів зв'язку, не обладнаних технічними пристроями, що дозволяють вести перемови без допомоги рук, є однією з причин створення небезпечних ситуацій на дорозі. В той же час, наголосив О.Мочков, діючі штрафи за це порушення, встановлені у розмірі від двадцяти п'яти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 425 до 510 грн), не відповідають рівню загрози життю пасажирів.

Нагадаємо, за перешкоди руху маршруткам можуть впаяти штраф у 680 гривень.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон