П'ять фактів щодо візиту Юлії Тимошенко у Херсон

Як відомо, вчора, 11 липня лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко відвідала Херсон. Думки і враження у херсонців щодо її "несподіваного" візиту діаметрально протилежні. Пропонуємо ознайомитися з деякими з них:

1. Тимошенко: Я ніколи не була при владі. Виступаючи на площі Свободи у Херсоні Тимошенко заявила, що все життя бореться із "існуючим режимом" та ніколи не була при владі.

Це не правда: Послужний список Юлії Володимирівни свідчить про інше. Вона була двічі прем'єр-міністром України (2005, 2007–2010); віце-прем'єр-міністром з питань ПЕК (1999–2001), народним депутатом України шести скликань: II (безпартійна), III (ВО «Громада»), IV-VI (ВО «Батьківщина» (БЮТ)), VIII (ВО «Батьківщина»).

2. Тимошенко: Тарифи на комунальні послуги для населення сьогодні найдорожчі. Юлія Тимошенко назвала нинішню ціну на газ у 285 доларів за 1000 кубів найдорожчою та не ринковою.

Це не правда: Тимошенко і словом не обмовилася про підписані свого часу нею ж контракти з Володимиром Путіним, згідно з якими ціна газу для України становила 450 доларів за тисячу кубів! У 2009 році Юлія Тимошенко уклала угоду на 10 років, у якій була закладена необґрунтована ціна на газ. За весь період дії «газових угод» 2009 року, які фактично стали зашморгом, Україна через них втратила $53 млрд.

3. Тимошенко: Влада не дає людям грошей на субсидії та хоче забрати в них квартири. Тимошенко заявила, що нинішня влада спеціально підняла ціни на газ і не дає жодної копійки на субсидії громадянам, щоб загнати людей у боргову яму та відібрати в людей квартири та будинки.

Це не правда: В 2016 році Урядом виділено понад 40 млрд. грн. на субсидії. Сьогодні люди, які мають невеликі доходи, будуть захищені через безповоротну допомогу у вигляді субсидій. Система соціального захисту побудована таким чином, щоб захистити саме того, хто потребує цього захисту, натомість ті громадяни, які мають великі доходи та будинки, будуть сплачувати ринкову ціну на газ.

4. Тимошенко: Об'єднані сільські громади залишилися без грошей, а люди тікають з сіл. За словами Тимошенко із об'єднаних громад селяни тікають, а сільські школи і садочки закриваються через відсутність коштів.

Це не правда: Реальні цифри доводять протилежне. У 2016 році з Державного бюджету об'єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд. грн.

5. Тимошенко: Кілька тисяч людей прийшли у Херсоні на зустріч із нею. У своєму інтерв'ю після виступу лідерка «Батьківщини» заявила, що тисячі невдоволених людей вийшли на площу заради зустрічі з нею.

Це не правда: Загалом перед сценою, на якій виступала лідерка «Батьківщини» зібралося кілька сотень людей. Більшість з них привезли кілька автобусами з районів, напередодні виступу Юлії Тимошенко. Автобуси стояли в кількох кварталах від центральної площі міста:

А от сама Юлія Володимирівна приїхала у Херсон не на автобусі, а прилетіла літаком еліт-класу Gulfstream G200. Вартість чартерного рейсу на якому становить орієнтовно 40 тис. доларів США або близько одного мільйона гривень...

За матеріалами мережі Інтернет

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон