Уряд хоче зробити правила паркування жорсткішими

Кабінет Міністрів пропонує змінити правила паркування та ввести штрафи до 360 гривень за їх невиконання.

Якщо документ затвердять, то власник авто, навіть заїхавши на парковку на 10 хвилин, має буде сплатити годинний тариф.

У разі порушення правил і розміщення автомобіля без оплати штраф становитиме 8-12 неоподатковуваних податком мінімумів громадян (136-204 грн) і перевищуватиме максимальну вартість паркування в 10-20 разів.

Для тих, хто припаркується в місцях для інвалідів та інших пільгових категорій населення і навіть заплатить за тарифом, штраф становитиме 15-18 неоподатковуваних податком мінімумів громадян (255-360 гривень).

Штрафувати порушників будуть або працівники комунального підприємства, або спеціально створені адміністративні комісії, або співробітники ДАІ.

Водночас повноваження даішників планується суттєво розширити: їм буде дозволено блокувати колеса, евакуювати на штрафмайданчики автомобіль неплатників, а також тих, хто буде пересуватися на парковці або припаркує авто неправильно.

Згідно з діючими правилами, водії можуть залишати автомобіль на стоянці безкоштовно на 5-15 хвилин.

За відсутність паркоматів планується штрафувати чиновників, які курують парковки. Сума штрафу становитиме 510-680 гривень, а якщо протягом року обладнання так і не буде встановлено, ця сума зросте до 1,7 тис. гривень.

Ініціатори законопроекту вважають, що нововведення зроблять паркувальний бізнес цікавим для інвесторів.

Нагадаємо, згідно з постановою Кабінету Міністрів з 1 квітня 2012 року на всіх паркувальних майданчиках країни повинні стояти паркомати. Однак, це нововведення досі не запрацювало.

Коментарі

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон