Херсонщина повинна оновити генплани розвитку територій до кінця 2013 року

Кожен український регіон повинен оновити і актуалізувати генеральний план свого розвитку до кінця 2013 року, а геплан розвитку транскордонних територій України з Російською Федерацією і Угорщиною буде затверджено в 2014 році.

Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва, житлово-комунального господарства Геннадій Темник.

''Ми плануємо активізувати містобудівну документацію. На жаль, питання щодо 100% оновлення містобудівної документації у нас стоятиме до кінця 2013 року. Це буде генеральний план кожної території. На жаль, поки цей показник становить близько 30%. Тільки Дніпропетровська область на 100% виконала завдання і до кінця 2012 року стовідсотково активізувала генеральний план. Поки деякі території відстають, тому ці завдання були розглянуті на селекторних нарадах'', - зазначив міністр.

За словами Геннадія Темника, до кінця року будуть повністю оновлені не тільки генеральні плани, але й схеми розвитку територій.

"Обласні центри оновлять свої генеральні плани, актуалізують існуючий генеральний план населених пунктів. Потім будемо вносити зміни, тому тут необхідно буде залучати кошти державного бюджету та кошти місцевих бюджетів", - додав посадовець.

Читайте також: Херсон увеличится практически в 2 раза

За його словами, Минрегіоном також відпрацьовується питання моніторингу генеральної схеми розвитку України, "і ми плануємо вже в 2014 році вийти на її коригування і затвердження".

Крім того, як зазначив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, сьогодні "відпрацьовуються плани розвитку транскордонних територій з Угорщиною та Росією". "У нас є міжнародні зобов'язання України щодо приведення там генеральних планів у відповідність також ", - зауважив Геннадій Темник.

РБК-Україна

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон