Азаров хоче проводити всі вибори в один час

Прем'єр Микола Азаров вважає, що вибори всіх рівнів мають проходити синхронно за часом.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу МИР.

"Україна перебуває у стані перманентного виборчого процесу. Оскільки вибори президента і вибори парламенту не збігаються, через те, що вони рознесені за часом і всередині цього проміжку проходять ще вибори до місцевих органів влади, то ми практично позбавлені тривалого періоду, коли в суспільстві не будуть переважати виборчі популістські підходи", - заявив він.

"У нас немає періодів, коли політики думали б про країну, а не про те, як обратися куди-небудь - або в парламент, або на посаду мера, або на посаду президента", - додав Азаров.

"Ось у цьому і полягає завдання конституційної реформи - щоб синхронізувати вибори всіх рівнів так, щоб країна мала проміжок часу для стабільної роботи, а не жила в очікуванні наступної виборчої кампанії. Навіть зараз вже фактично розпочалася виборча кампанія з виборів президента, які, по суті, мають відбутися менш ніж через два роки ", - сказав прем'єр.

При цьому він знову назвав опозицію деструктивною силою в парламенті і дав зрозуміти, що саме її дії заважають уряду досягти результатів в економіці.

"На жаль, політична культура у нас знаходиться в такому стані, що у Верховній раді представники опозиції можуть висловлюватися образливо на адресу уряду, висловлюватися з погрозами, у зневажливому тоні ... Люди, які називають себе демократами, сьогодні з кулаками відстоюють своє право на прийняття рішення. Такого бути не може", - сказав він.

"У нашому парламенті, на превеликий жаль, зараз присутня найсправжнісінька деструктивна сила, яка цю деструкцію переносить зі стін парламенту в суспільство. Чи можна очікувати на хороші результати в економіці, якщо така деструкція є в політичній системі? Звичайно, ні", - заявив Азаров.

Українська правда

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон