Сергей Осолодкин

Заслуженный журналист Украины

Під чию дуду танцюють нардепи від Херсонщини?

Під чию дуду танцюють нардепи від Херсонщини?
Закон «Про місцеві вибори», який народні обранці проголосували ще три тижні тому (14.07.2015), так поки й не став Законом. Чому? Адже у Верховної Ради було два дні на розгляд зауважень і потім два дні на підпис Голови ВРУ. Чого тягнуть?

Люди наближені до кулуарів Українського парламенту розповідали, що весь час активно йшли «чистки» так зване «редагування» остаточного варіанту тексту. Чи може таке бути? Адже після того як депутати проголосували проект його не можна редагувати.

Для того, аби вносити зміни, навіть правити коми («казни ти неможна помилувати») треба збирати нове засідання Верховної Ради, вносити новий проект рішення, розглядати його по повній процедурі, і тільки після цього... Але, для нашого Парламенту Закон для того й написаний, аби його порушувати. Так було і так є...

Що ж там у Законі? Таємниця, яка бентежить і яка збуджує кров. А чи знають самі депутати, за що саме вони проголосували? Чи відома їм подальша доля проекту, точніше вже Закону?

Ні, не знають... До подальшої долі вони байдужі... І це не вигадки автора, це факт, який підтверджує один з народних депутатів України який представляє у ВРУ Херсон – Олександр Співаковський.

Один з Херсонських сайтів надрукував звіт про прес-конференцію, яку нардеп провів 29.07.2015 року. Пан Олександр Співаковський так і не зміг відповісти на жодне конкретне питання журналістів стосовно того, що саме містіть у собі новий Закон щодо формату виборів: «... Я голосовал за тот консенсус, который после долгих слушаний образовался в комитетах... Я голосовал за тот вариант, который находился в определенном коридоре. В этом коридоре оговаривалось несколько цифр...», - заявив Олександр Володимирович.

Про який коридор, і про які цифри йде мова, пан Співаковський? Адже відповідно до Закону України «Про статут народного депутата» Ви повинні знати за що саме Ви голосуєте. Чи не занадто загальні слова, як для народного обранця, який повинен нести відповідальність за те, за що він голосує? Чи Ви взагалі читали про що там, хтось з кимось знайшов «консенсус» в «определенном коридоре»? Чи Вас цього не вимагають? Народні «обранці» повинні слухняно тиснути на кнопки для того, аби забезпечувати необхідну кількість голосів?

Чи не занадто велика розкіш для нашої держави, утримувати 450 ледацюг? Які навіть не уявляють, що ж вони там роблять, і якими справами повинні займатися окрім того, як вирішувати приватні справи у «підковдрових» іграх?

Нажаль приклад пана Співковського свідчить, що ми так і не змогли подолати схеми, корупцію і всі ті наслідки «хмарного минулого» із якими хтось там з них обіцяв воювати.
Як бачимо компетентність народних обранців щодо питань того, що відбувається у законодавчому процесі, залишає бажати кращого.

Під час перс конференції пан Співаковський також повідомив, що: «...документ уже даже подписан Президентом».Чи вірити словам нардепа який навіть не знає за що він голосував? Перевірити Олександра Володимировича виявилося не так вже й складно. Офіційний сайт ВРУ (де він служить вірою та правдою Українському народові) спростовує його думки. Станом на 29 липня 2015 року (нагадаю, що прес-конференція була ще на день раніше) офіційний документ ВРУ повідомляє «Закон направлений на підпис Президенту» (24.08.2015).

Хтось знову бреше... невже офіційний сайт ВРУ? А може Порошенко, перед тим як підписувати особливо важливі папери телефонує Співаковському і радиться з ним? Тоді професору «уважуха». Хоча у таке я тим більше не вірю...

Олександре Володимировичу, перед тим як розповсюджувати таку інформацію було б непогано чутки перевіряти. Це ж Вам не у «темну конячку» у ХГУ «гратися». Це офіціоз, а Ви як посадова особа, несете кримінальну відповідальність за надання недостовірної інформації. Ой, вибачте, на Вас же імунітет, Вам говорити все можна, Ви не за що не відповідаєте, навіть за свої слова...

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон