Що відбувалось на сесії Херсонської обласної ради?

Тридцять третю сесію Херсонської обласної ради, яка мала пройти досить «весело» херсонці почали обговорювати давненько. Тож, що відбувалось в стінах Херсонської ОДА? Те, що сесія буде особливою, говорила хоч і невелика, але все-таки помітна кількість людей, які зібрались ще о 09.30 на площі Свободи під стінами ОДА аби потрапити на сесію обласної ради.

Як вияснилось пізніше, людей було мало тому, що усі інші вже були в будівлі обласної адміністрації, але не в сесійній залі, а біля пункту пропуску в приміщення ОДА. Там громадськість Херсона разом із правоохоронцями виясняли хто може потрапити на сесію, а хто ні.

10.00 – початок сесії обласної ради, в сесійній залі тихо та спокійно, депутати приступають до роботи. Слово для виступу попросила депутат обласної ради Нелля Голубенко аби дізнатись, чому громадськість не пускають на сесію обласної ради?

Але заступник голови Херсонської обласної ради Тамара Федько вирішила першою взяти слово та почала дякувати депутатам, які сьогодні не побоялися прийти на сесію (а їх прийшло аж 50!), не дивлячись на можливі загрози, які були описані у ЗМІ. Далі пані Тамара почала говорити про війну, патріотизм та захист нашої Батьківщини...

Після слів Тамари Іванівни, до своєї колеги Неллі Голубенко приєдналася депутат обласної ради Лариса Оленковська, яка також виступила на користь громади, що стояла на вході в ОДА. Пані Оленковська поцікавилась, чому в сесійній залі мало представників громадськості. У відповідь Федько попросила підняти руки тих, хто знаходився в залі, як представник громадськості і заявила: «Усім видно, що громадськість присутня. Окрім того, я і депутати, ми також являємося громадськістю»...

Далі на засіданні кричали «ганьба» депутату від КПУ Анатолію Тарановському, натомість засипали оплесками депутата від «Батьківщини» Неллю Голубенко. І уже після двогодинних перемовин, депутати нарешті приступили до розгляду питань порядку денного, яких було всього 22. За порядок денний проголосувало 48 депутатів, які надалі змогли затвердити кожне питання, в тому числі «Про обласний бюджет на 2015 рік».

«Сьогодні був прийнятий бюджет області, від якого залежить робота бюджетних організацій області, залежить питання мобілізації, розвитку медицини, освіти. Тому тими людьми, які сьогодні намагалися зірвати сесію, керувала рука Путіна...», - заявив голова Херсонської ОДА Андрій Путілов.

Тетяна БОЙКО, фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон